Paketi stižu i iz Amerike: Kazalištarke prikupljaju 950 kravata poznatih osoba za rođendan grada

Ukupno 950 kravata poznatih Šibenčana i drugih osoba iz javnog života Hrvatske namjeravaju prikupiti glumica šibenskog HNK Franka Klarić, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin i izvršna suradnica Međunarodnog dječjeg festivala Jagoda Sablić, kako bi gradu za rođendan krajem studenog poklonile izložbu u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

– Ideja je prikupiti 950 kravata poznatih osoba, ali nije nužno. Svatko tko želi može donirati kravatu i tako dati svoj doprinos izložbi i proslavi velike obljetnice grada. Pozivamo sve građane, sportaše, znanstvenike, glumce, da pošalju kravate sa svojim potpisom na adresu kazališta – poručuje Klarić.

Projekt je podržao i Grad Šibenik, pa će tako krajem studenog u Gradskoj knjižnici biti otvorena rođendanska izložba s fokusom na kravatu koja se inače smatra izvorno hrvatskim proizvodom još od 17. stoljeća kada se Europom počela širiti zahvaljujući hrvatskim vojnicima u Tridesetogodišnjem ratu.

– Razmišljamo i o tome da kravate kasnije idu na aukciju, a prikupljeni novac donirali bi nekoj udruzi, ali to je sve još samo na ideji – dodaje Klarić.

Kravate, inače, već neko vrijeme pristižu na adresu kazališta, a među posljednjima su stigle i one hrvatskog pisca Mira Gavrana te Damira Vidovića iz Amerike.

14716274_1665091387134754_3797530265599256121_n

Svi koji žele, kravate mogu poslati na adresu Kralja Zvinimira 1, 22000 Šibenik s naznakom ‘Za Jagodu, Saru i Franku.

(FOTO Facebook/Željko Koloper)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.