Šibenski mališani zajedno s odgajateljicama napravili slikovnicu o gradu

Slikovnica ‘Kako je nastao naš grad Šibenika’ iza koje stoje djeca i odgajateljice Dječjeg vrtića Smilje predstavljena je večeras u multimedijalnoj dvorani šibenske knjižnice.

Priča je krenula s predstavom koja je kasnije pretočena u slikovnicu u čijem je nastajanju sudjelovalo ukupno 29 djece, kazala nam je Gorana Ban – Rakić, ravnateljica Dječjeg vrtića Smilje.

– Slikovnica je rezultat rada djece i odgajateljica DV Smilje, područnog odjela Građa, a u realizacije su nam dosta pomogle gradske ustanove i vanjski suradnici. U izradi je sudjelovalo ukupno 29 djece, a sve uz pomoć svojih odgajateljica koje su na tome radile godinu i pol, kazala nam je Ban -Rakić.

a

a1

U izradi slikovnice sudjelovao je i šibenski etnolog Jadran Kale koji je zajedno s njima obilazi gradske lokalitete i pokazivao djeci specifičnosti vezane uz njih.

– Gospodin Kale bio nam je od velike pomoći, a njegove priče o povijesnim lokalitetima, posebno o katedrali i crkvi sv. Ivana, u djeci su probudile veliki interes. Ono što je bitno za naglasiti je da je sav prihod od prodaje slikovnice namijenjen tiskanju novih, a to sve u suradnji s Gradskom knjižnicom – istaknula je pedagoginja Loreta Prgin.

a2

a4

Izdavanje ove slikovnice najljepši je poklon gradu Šibeniku za 950. obljetnicu prvog spomena, istaknuo je dogradonačelnik Paško Rakić.

– Šibenik i Šibenčani ovom su slikovnicom dobili veliko poklon i moram istaknuti da smo jako ponosni na ovaj pisani trag koji je dokaz čvrste povezanosti i ljubavi grada i djece – kazao je Rakić.

a3

Slikovnica će se po cijeni od 50 kuna moći kupiti kod matičnog odgajatelja skupine ili direktno kod Lorete Prgin, pedagoginje Dječjeg vrtića Smilje.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.