Šibensko muzejsko i arheološko blago dostupnije slijepim i slabovidnim osobama

U Muzeju grada Šibenika u petak je predstavljen projekt ‘KULTajmo u Šibeniku’ vrijedan  797.757 kuna i financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Prijavitelj projekta je Muzej grada Šibenika u partnerstvu s Gradom Šibenikom, Udrugom slijepih i Šibensko-kninske županije, udrugom Mladi u EU te Fotoklubom Šibenik.

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić istaknuo je kako je riječ o još jednom projektu koji je uspješno ostvario bespovratna europska sredstva u stopostotnom iznosu.

– Važnost ovog projekta je u suradnji gradskih kulturnih ustanova i udruga civilnog društva, a Grad Šibenik bit će im na raspolaganju u provedbi projekta. Posebno nas veseli što će se projektom našim slijepim i slabovidnim sugrađanima povećati dostupnost sadržajima i programima Muzeja grada Šibenika – kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Ravnatelj šibenskog Muzeja Željko Krnčević istaknuo je kako će u sklopu projekta biti održana taktilna izložba za slijepe te škola fotografiranja za djecu s posebnim potrebama, a postavit će se i table prilagođene slijepim osobama na arheološkim nalazištima na području grada Šibenika.

KULTajmo u Šibeniku ima svrhu jačanja obrazovnih kapaciteta policy makera o umrežavanju javnog i civilnog sektora, umrežavanje udruga različitih djelatnosti te jačanje kapaciteta Muzeja grada Šibenika u povećanju dostupnosti kulturnog/edukativnog sadržaja građanima Šibenika, smanjujući socijalnu isključenost. Rok provedbe projekta je 16 mjeseci, odnosno do siječnja 2020. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.