Silver Muse sa skoro 600 gostiju prvi put u Šibeniku

Foto: Facebook/Petar Mišura

Od jutros je uz gat Vrulje u Šibeniku privezan najnoviji kruzer u floti kompanije Silversea Cruises sa Bahama, 213 metara dug Silver Muse. Riječ je o kruzeru izgrađenom i porinutom u proljeće ove godine, koji može ukrcati 596 gostiju uz 411 članova posade.

Silver Muse je jutros uplovio na svom putovanju iz Kotora i jedan je od najvećih brodova na kružnim putovanjima ove sezone na gatu Vrulje.

Foto: Facebook/Petar Mišura
Foto: Facebook/Petar Mišura

Sljedeći veći kruzer, koji neće moći uploviti u šibensku luku, već će se sidriti pred Zablaćem bit će, ponovno Oceana od 261 metar, potom Aurora dužine 271 metar i početkom rujna 294 metra duga Queen Victoria.

Lučka uprava Šibenik ove godine očekuje nešto više od 30 tisuća gostiju koji će u u naš grad stići plovećim hotelima, no, uvjeravaju iz Lučke uprave, Šibenik neće doseći maksimalan podnošljivi broj turista u gradu, koji je sličan dubrovačkom od sedam do osam tisuća gostiju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.