Sport u Noći muzeja: Funcuti na Baldekinu, Sportski kviz u Muzeju i kornatski gastro specijaliteti

Ovogodišnja Noć muzeja održat će se u Šibeniku ovog petka, a cijeli događaj bit će u znaku sporta. Muzej grada Šibenika za tu je prigodu pripremio bogat i raznolik program, pa su se obilježavanju 10. manifestacije zaredom tako priključili i Šibenski funcuti. Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u MUzeju grada Šibenika, najavljeno je kako će se između ostalog održati i Šibenski sportski kviz, dok će manifestacija kulminirati ispred Muzeja gastro specijalitetima koje će pripremati murterski kuhari.

Noć muzeja u Šibeniku će započeti u 18 sati programom pod nazivom ‘U sjećanje na Dražena’ na Baldekinu kod Draženova spomenika u sklopu kojeg će sudjelovati predstavnici Udruge navijača Šibenski funcuti.

Službeno otvorenje manifestacije bit će u 19 sati u Muzeju grada Šibenika nastupom plesnih skupina. U 20 sati bit će održana tribina ‘Šibenski sportski vremeplov’, dok će u 21 sat započeti Šibenski sportski kviz.

– Ispred Muzeja na Trgu Republike Hrvatske u 19.30 sati, u suradnji s murterskim kuharima, pripremili smo gastro iznenađenje s kurnatarskim specijalitetima – kazala je Marija Krnčević Rak iz Muzeja grada Šibenika te dodala kako će sva događanja u Muzeju biti popraćena degustacijom kuhanog vina i navijačkih kolačića.

26972-v

Za sve zainteresirane organiziran je i besplatan izlet u Knin te obilazak tamošnjeg muzeja i novog postava Domovinskog rata’Oluja ’95’, a zbog ograničenog broja mjesta u autobusu obavezne su prijave na telefon 022 213 880.

– Cilj nam je bio Muzej približiti posjetiteljima, predstaviti ga kao ustanovu znanja, a sport prezentirati kao kulturološku ponudu grada – istaknula je kustosica Marijana Klisović.

Dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić tom je prilikom poručio kako se nada da će Šibenčani i ove godine prepoznati manifestaciju Noć muzeja.

– Vjerujem kako će i ove godine Šibenčani prepoznati ovu manifestaciju te posjetiti i razgledati blago koje čuva naš Muzej, posebice jer je tema Noći muzeja sport, a malo koji grad se može podičiti slavnom i bogatom sportskom poviješću kakvu ima Šibenik – zaključio je Rakić.

26971-v

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.