Sportska dvorana škole na Šubićevcu na čekanju do 2020. godine, brodaričku usporili vlasnički odnosi

Aktualni sat sjednice Gradskog vijeća Šibenika otvoren je temom stanja školskih sportskih dvorana na koje se osvrnuo Stipica Protega u ime Kluba vijećnika HDZ-a.

– Stanje dvorana u gradu Šibeniku kojima je grad osnivač nije dobro, posebno dvorane u OŠ Petra Krešimira IV. na Šubićevcu. Manje je bitno tko je krivac što su sada u takvom stanju. Bitno je što možemo napraviti da se to stanje sanira, ali odmah… Barem osnovne stvari da se saniraju. Što napraviti da se sustav nadzora u tim dvoranama popravi da roditelji sami ne moraju brinuti o tome. Kad su sportski klubovi navečer u tim dvoranama, treba nam nadzor – kazao je Protega dometnuvši i pitanje, dokle je došla dvorana na Brodarici?

Odgovorio mu je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, zadužen za društvene djelatnosti.

– Činjenica je da su neke stvari mogle biti riješene bez halabuke, te sitne stvari kao što je sitna sanacija, bojanje zidova, pokušaj borbe s vlagom, sanacija prekidača. Mislim da se u međuvremenu nešto i napravilo. Nemoguće je dovesti na prihvatljivu razinu bez kompletne energetske obnove. U 2020. godini ćemo to realizirati. Promjena parketa i dovođenje same škole i dvorane na nivo današnjeg vremena. To je i športska dvorana, ne samo školska. Jednstavno, ta dvorana je 24 sata u korištenju. Teško je pratiti u detalj što se događa. Kad ostvarimo sredstva za obnovu, bit će sanacija. Činjenica je da smo izgubili niz godina u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u Brodarici – rekao je Rakić.

Podsjetimo, sportska dvorana OŠ Petra Krešimira IV. na Šubićevcu u iznimno je lošem stanju o čemu je već pisao Šibenski portal. Vlažni zidovi s kojih otpada žbuka, neupotrebljivi i prljavi tuševi, slavine koje cure ili su ‘obezglavljene’, rupe u parketu, pokidana mreža s golova, razbijena stakla kao i semafor… A to je sve tek kraći popis uništenih dijelova sportske dvorane.

Gljivice po zidovima, uništen parket, prljavi tuševi: Stanje dvorane OŠ Petra Krešimira IV. ravnatelju nije katastrofa

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.