Stari šibenski kvart postaje centar kreative: Na četiri dana likovnjaci i umjetnici oživjet će ‘Galeru’

Stari šibenski kvart u Ulici svetog Krševana, Šibenčanima poznatiji kao ‘Galera’, od 23. do 26. svibnja postat će mjesto susreta umjetnika i kreativaca na otvorenom, uz prateća glazbena gostovanja i tematske radionice.

Riječ je o interaktivnom projektu otvaranja stare gradske jezgre, a organizira ga Likovna udruga Grupa 9.

– Za vrijeme trajanja akcije posjetiteljima ćemo dijeliti lončanice i ekološki prihvatljive torbe za kupovinu s logom koje će posjetitelji na radionici oslikavanja tekstila moći i sami dodatno oslikati i ponijeti sa sobom kao suvenir – ističu organizatori.

Ovorenje događanja, 23. svibnja u 19 sati bit će popraćeno koncertom violončelističkog trija šibenske glazbene škole pod vodstvom profesorice Vanje Bošnjak. Nastupit će Nina Lucija Petrina, Katarina Mileta i Lovre Tunaković, dok će 25. svibnja u 12 sati u Galeri nastupiti nagrađivani drniški klarinetist, poznat kao autor glazbe za predstavu ‘Leda’, Roko Radeljak.

Radionica terapijskog slikanja na rasporedu je 24. svibnja u 17 sati, a vodit će je likovni terapeut Predrag Jokić. Slikarska radionica održat će se 24., 25. i 26. sbibnja s početkom u 11 sati, a vodit će je Lana Martinović Čala.

Akademska slikarica Silvija Sunara Ćevid 25. i 26. sbibnja s početkom u 11 sati vodit će radionicu staklenog mozaika, dok će radionicu oslikavanja tekstila 25. i 26. svibnja s početkom u 11 sati voditi Duje Kodžoman. Naposlijetku, akademska grafičarka i pedagoginja Ana Polić Pavlinović 25. svibnja s početkom u 11 sati vodit će kreativnu radionicu s korisnicima udruge Kamenčići.

Uz likovnu udrugu Grupu 9, kao partner u akciji sudjeluje i udruga Kamenčići, a među sudionicima događanja su i akademski obrazovani slikari, grafičari, dizajneri i pedagozi Predrag Jokić, Silvija Sunara Čevid, Ante Bergam, Vladimir Mihoković Miha, Kristina Mihoković, Ivana Kovačić Skroza, Ana Polić Pavlinović, Zvonimir Vila, Katarina Urem, Duje Kođoman, Borko Čelar, Zdenka Bilušić i Antonija Modrušan.

Za sudjelovanje na radinicama kao i za ostale informacije, zainteresirani se mogu javiti na telefon 098 879 803 ili u atelje Lane Martinović Čale.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.