U Šibeniku predstavljena monografija ‘Gromova’: ‘Nove generacije moraju biti upoznate s vrijednostima Domovinskog rata’

Povodom obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije u Gradskoj knjikžnici danas su predstavljeni ‘Monografija 2. gardijske brigade Gromovi’ i projekt ‘Promicanje vrijednosti Domovinskog rata’.

Župan Goran Pauk u pozdravnom je govoru istaknuo kako je 2.gardijske brigada Gromovi jedna je od elitnijih ratnih postrojbi koja je imala veliki utjecaj na tijek Domovinskog rata i niz bitaka koje su vodili. Istaknuo je i veliku vrijednost projekta čiji je cilj podizanje razine znanja učenika, nastavnika i šire društvene zajednice o vrijednostima Domovinskog rata.

– Ovo je projekt koji je zlata vrijedan, izrada i doniranje monografija knjižnicama pravi je put kako sačuvati uspomenu na Domovinski rat i sve vrijedno prenijeti na mlađe naraštaje, posebno one koji taj rat nisu doživjeli jer su se rodili u slobodnoj i neovisnoj državi. Ne smijemo dozvoliti da nove generacije ne budu upoznate s tekovinama rata koji je omogućio da živimo u slobodnoj državi – kazao je župan Goran Pauk.

gromovi6

Uz domaćina, skup su pozdravili i predsjednik URV Gromovi, umirovljeni pukovnik Ivan Krupec, dok je o projektu ‘Promicanje vrijednosti Domovinskog rata’ govorio njegov voditelj, umirovljeni satnik Krešimir Maretić.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade GROMOVI tiskala je novih tisuću primjeraka monografije s ciljem da je daruje svim osnovnim, i područnim školama u Republici Hrvatskoj

gromovi gromovi1 gromovi2 gromovi3 gromovi4 gromovi5

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.