Umirovljeni biskup Ivas nominiran za Nagradu za životno djelo Grada Šibenika

Nagrada za životno djelo Grada Šibenika pripast će umirovljenom biskupu Anti Ivasu, a taj prijedlog formalno trebaju potvrditi gradski vijećnici na radnoj sjednici koja će se održati 12. rujna. Ivas je nominiran, kako piše u priopćenju gradske uprave, za dugogodišnje iznimne zasluge u duhovnoj, humanitarnoj, obrazovnoj i vjerskoj obnovi Šibenika.

Naime, Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja Gradskog vijeća grada Šibenika, utvrdio je prijedloge kandidata za dodjelu nagrada i priznanja povodom proslave Dana grada. Za Nagradu grada Šibenika predloženi su tako orguljaš Pavao Mašić za iznimna postignuća na području kulture i glazbene umjetnosti, te Rudolf Štefan za postignuća u gastronomiji i promicanju Šibenika kao posebne turističke destinacije.

S druge strane, udruga ‘Hrvatska žena’ nominirana je za Plaketu grada Šibenika povodom 25 godina domoljubnog djelovanja na humanitarnom, socijalnom i kulturnom području, dok će Grb grada Šibenika, ukoliko tako odluči Gradsko vijeće, biti dodijeljen Ivi Kurelac zahvaljujući velikom doprinosu u izučavanju šibenske srednjovjekovne povijesti i znanstveno-stručnu suradnju u obilježavanju 950 godina od prvog spomena grada Šibenika.

Gradski vijećnici, inače, o najvišim priznanjima nemaju pravo na raspravu nego samo odlučuju, s tim da je Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja sastavljen od vladajućih i oporbenih vijećnika, stoga nije za očekivati da će se netko usprotiviti prijedlozima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.