Uspješna suradnja Općine i ‘Čarobnog svijeta’: U Kistanjama otvorena dječja igraonica

Dječja igraonica otvorena je jučer u Kistanjama zahvaljujući dobroj suradnji Općine i udruge ‘Čarobni svijet’ iz Knina. Na otvorenju se okupilo četrdesetak roditelja i njihove djece za koju su pripremljene raznovrsne aktivnosti. Otvorenju su nazočili zamjenik župana Nikola Blažević,  načelnik Kistanja Goran Reljić i njegov zamjenik Roko Antić.

Prisutne je u ime domaćina pozdravila predsjednica udruge gospođa Anita Ercegovac rekavši kako je ovakva suradnja korisna za djecu i njihove roditelje i da smo danas svi zajedno ovdje zbog njih. Zahvalila je na povjerenju koje su roditelji iskazali udruzi, a posebno vodstvu općine koji su prepoznali i podržali suradnju, te osigurali prostorne i materijalne uvjete za realizaciju.

Nikola Blažević je istaknuo zadovoljstvo svojim prisustvovanjem današnjem otvorenju igraonice, naglasio je vrijednost rada po kojem je udruga prepoznatljiva na području grada Knina.

-Kao čovjek koji dolazi iz Knina i bivši gradonačelnik mogu sa sigurnošću reći da ste izabrali ono najbolje što Knin kao grad ima – to je udruga Čarobni svijet i volonteri koji u njoj vrijedno rade i koje dobro poznajem – poručio je Blažević.

igraonica kistanje

Načelnik Reljić i gosti djecu su darovali potrebnom didaktikom i ostalim materijalima za rad pri čemu je načelnik istaknuo kako slijedi još kvalitetnije opremanje prostora u kojem bi sve potrebe djece bile zadovoljene.

Udruga za djecu i mlade ‘Čarobni svijet’ Knin bavi se aktivnostima  kojima je cilj poboljšanje kvalitete života djece u zajednici. Provodeći program ‘Korak bliže djetetu’ za djecu Knina, provodi i aktivnosti pod nazivom ‘Učimo zajedno’ za djecu  iz udaljenih lokalnih zajednica u kojima nema institucionalnog i vaninstitucionalnog odgoja pa tako već tri godine ostvaruje suradnju s općinom Biskupija,  a otvorenjem igraonice službeno i s Općinom Kistanje gdje je uključeno 47 djece u dobi od 4 do 6 godina.

igraonica carobni svijet kistanje

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.