VIDEO Poštuje li itko prometnu signalizaciju? ‘Crveno’ na semaforu Šibenčanima znači ‘zeleno’

Ilustracija/Arhiva

Prometovanje jednom trakom na Šubićevcu zbog radova na postavljanju plinske mreže, regulirano je semaforima. Ili bi barem tako trebalo biti. Video koji je poslala čitateljica Šibenskog portala pokazuje kako vozači uopće ne poštuju prometnu signalizaciju.

Naime, premda im se upalilo crveno svjetlo na semaforu, što podrazumijeva da ne mogu proći, vozači se ipak priključuju koloni kako ne bi trebali čekati koju minutu duže dok prođu vozila iz suprotnog smjera.

– Samo da se vidi stanje na semaforima. Nisu nekad ni oni krivi, već oni koji na posao idu prekasno pa su živčani, te onda iz suprotnog smjera prolaze kroz crveno. Ili je do ljudi ili do semafora koji ne štimaju, kazala nam je čitateljica.

Nije to slučaj samo na Šubićevcu gdje bi radovi trebali biti gotovi tijekom svibnja – vozači uredno kroz crveno prolaze i na Meterizama, što dovodi do kaosa u prometu.

– Ako je vozač prvi put zatečen da prolazi kroz crveno, a da prije nije imao nikakvih prekršaja, kazna je oduzimanje vozačke dozvole na mjesec dana i dvije tisuće kuna novčane kazne. Ukoliko je riječ o vozaču koji je otprije poznat kao prekršitelj pravila, slijedi kazna od tri, šest ili više mjeseci bez vozačke dozvole i dvije tisuće kuna kazne, napominje glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.