Žene SDP-a malobrojne, ali s jakom porukom: Rane postoje i kad se ne vide

Žene šibenskog SDP-a danas su se solidarizirale sa ženama žrtvama nasilja i sa njihovim ožiljcima i ranama, kako onima koje se vida tako i onima koji nisu vidljivi. Šminkom su pokazale vidljive posljedice nasilja upozoravajući kako svako nasilje treba prijaviti, a balonima su odaslale poruke protiv nasilja.

marica-saric-sdp

– Smatram da je svako nasilje zločin i da se ne bi smjelo događati te da žene moraju imati ista prava kao i muškarci. Posebno naglašavam da ne mislim samo na fizičko nasilje, nego i psihičko nasilje nije u redu, kazala je Marica Šarić.

Šibenski Forum žena SDP-a obilježio je današnjim performansom Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Vjernom šminkom pokazale su kako mogu izgledati posljedice bilo kakvog fizičkog nasrtaja.

zene-sdp-nasilje-7

– Ne reagiramo samo zbog nasilja nad ženama već upozoravamo i na neprihvatljivost nasilja nad djecom pa i muškarcima. Želimo osvijestiti žene da prijavljuju bilo kakav oblik nasilnog ponašanja. To podrazumijeva i mobbing na poslu i psihičko maltretiranje i razni drugi oblici. Pozivamo sve žrtve i nudimo im pomoć, usmjeravanje na institucije koje ovlaštene provoditi i pružati pomoć ženama. U Hrvatskoj je dosta poduzeto na prevenciji nasilja, ali je na žalost dosta toga samo na papiru. Sve institucije, od policije, centara za socijalnu skrb do sigurnih kuća ili nisu dovoljno umrežene ili nisu profunkcionirale onako kako bi trebale, rekla je Anita Jakšić, SDP-ova gradska vijećnica.

Statistika nasilja nad ženama još je poražavajuća jer svakih 15 minuta jedna žena doživi neki od oblika zlostavljanja. Svi smo pozvani prijaviti nasilje i ne zatvarati oči na nasilje koje se ne događa nama ili našim bliskima.

zene-sdp-nasilje2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.