Žirjani odlučni u postizanju svojih ciljeva: Želimo proaktivnost svih 365 dana u godini

Ove nedjelje osnovana je udruga Žirje otok sreće (ŽOS) koja okuplja mlade ljude, stanovnike, potomke i zaljubljenike u otok Žirje. Za predsjednika Udruge jednoglasno je izabran Marijan Miškić i njegov zamjenik Marijo Olić.

U Upravnom odboru udruge Žirje otok sreće su Anita Grubišić, Jasna Jerkov Jurić, Zorana Grguričin Pletikosa dok su za Nadzorni odbor odabrani Joško Ercegović, Miro Protrka i Ive Dabov.

Potaknuti zajedničkim interesom i željom za poboljšanjem uvjeta života i rada na otoku skupina mladih i entuzijastičnih stanovnika, potomaka i zaljubljenika otoka Žirja djelovat će u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. U tu svrhu osnivači su se usuglasili sa zadanim ciljevima i djelokrugom buduće Udruge Žirje otok sreće.

S obzirom na dugogodišnju stagnaciju razvoja Otoka, ukazala se potreba za aktivnim djelovanjem u mnogim područjima pa se tako i ciljevi Udruge dotiču mnoge sfera života. Između ostaloga, povećanje kvalitete društvenog i kulturnog života na otoku Žirju, jačanje dijaloga i zajedničkog djelovanja s ostalim otočnim i srodnim udrugama i organizacijama, poglavito s Mjesnim odborom otoka Žirja, ostalim registriranim udrugama otoka Žirja te Savjetom za revitalizaciju otoka Žirja.

Udruga će raditi i na poticanju na zajedničko djelovanje stanovništva u donošenju glavnih strateških smjernica razvoja otoka Žirja te jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu projekata od važnosti za razvoj otoka Žirja.

Prosječna starost članova Udruge je 38 godina što govori puno o ambicijama mladih, radno sposobnih otočnih entuzijasta koji žele očuvati svoju otočnu kulturu, običaje te je prezentirati svijetu na korist čitave otočne zajednice kako bi učinili otok podobnim za život i izvan sezone.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.