FOTO: SKUP U ŠIBENIKU: Karamarko o domoljublju, Pauk i Zekanović ‘opleli’ po MOST-u

Domoljubna koalicija na čelu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom danas je u Šibeniku održala predizborni skup.  Prvi čovjek koalicije, koji je ujedno i nositelj liste u IX izbornoj jedinici, kazao je kako je ovu izbornu jedinicu izabrao jer se ‘vraća doma’.

-Rođeni sam Dalmatinac. Zavičaj me vuče i zato se vraćam doma, zato sam ovdje da ne bi bilo dilema. Ovdje su rođeni i moja mater i moj tata – poručio je Karamarko te nastavio kako ga je upravo otac naučio kako se voli Hrvatska.

hdz predizborni skup 301015 1

hdz predizborni skup 301015 7

-Nećete me čuti da lupam šakom od stol i vičem ‘Hrvatska, Hrvatska’, ja Hrvatsku dišem i živim – poručio je šef HDZ-a te se osvrnuo na glavne političke oponente prozivajući ih da glume ‘nekakve domoljube’.

-Ne možeš voditi državu ako je ne voliš, ne možeš reći za državu da je slučajna, a za branitelje da su sumnjivi. Gdje je u Domovinskom ratu bio onaj koji je prozvao generala Krstičevića? – pitao se javno Karamarko te nastavio ‘udarati’ po Vladi Zorana Milanovića.

-Ne možemo se miriti s činjenicom da obezvrijeđuju branitelje i dr. Franju Tuđmana. Nećemo im oprostiti 100 tisuća iseljenih, preko 100 tisuća ugašenih radnih mjesta i 100 milijardi kuna novih zaduženja. Glavna karakteristika njihovog mandata je laž. Kažu pada nezaposlenost, da, pada jer su se ljudi raselili. Pa to je patent za Nobelovu nagradu. Gledam taj njihov predizborni spot u kojem govore svaki tjedan 500 novih radnih mjesta, a činjenica je da smo od 28.9. do 28.10. izgubili 10 tisuća radnih mjesta što znači da tjedno gubimo 500 radnih mjesta – kazao je.

hdz predizborni skup 301015 10

hdz predizborni skup 301015 12

hdz predizborni skup 301015 16

Okupljenima se obratila i direktorica kampanje HDZ-a Josipa Rimac koja je još jednom poručila da očekuju osvajanje 11 mandata  u IX izbornoj jedinici. Goran Pauk, šesti na listi i Hrvoje Zekanović, deveti na listi svoje su govore pak posvetili nezavisnoj platformi MOST.

hdz predizborni skup pauk 301015 5

-Pobijedit ćemo i Kukuriku koaliciju i ostale male koalicije koje se stvaraju poput MOST-a i Stipe Petrine koji se udružio s nekim koga je do jučer pljuvao – istaknuo je Pauk, dok je Zekanović naveo:

-Govore o nekakvom trećem putu, strankama koje se nameću Domoljubnoj koaliciji. Zar su nam alternativa oni koji raspelo bacaju u smeće, zar su nam alternativa oni koji mijenjaju ulice koje nose ime dr. Franje Tuđmana – poručio je Zekanović misleći na poteze primoštenskog načelnika Stipe Petrine, a osvrnuo se i na nedavno preimenovanje Trga maršala Tita u Šibeniku.

hdz predizborni skup zekanovic 301015 5

-U glavnom gradu još uvijek drže ime najvećeg ratnog zločinca u Hrvata čije ime ne želim ni spominjati. Mi smo ga maknuli iz naše grada – zaključio je.

hdz predizborni skup rimac 301015 1

hdz predizborni skup 301015 5

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.