FOTO: Zekanović posadio hrast na Šubićevcu: ‘Demografska politika mora postati prioritet ove države’

Hrvoje Zekanović, predsjednik šibensko-kninskog HRAST-a i 9. na listi Domoljubne koalicije u IX izbornoj jedinici, posadio je danas stablo hrasta u šumi na Šubićevcu.  Poruka koju želi biračima poslati simboličnom sadnjom hrasta, kazao je Zekanović, je novi život za Šibenik i Hrvatsku.

hrast 7 281015

hrast 6 281015

-Demografska situacija u našem gradu i u Hrvatskoj je katastrofalna, svake godine imamo preko 10 tisuća ljudi manje, odnosno prirodni pad i to jedan od najvećih ne samo u Europi već svijetu.  Hrvatska je u dva popisna razdoblja izgubila točno pola milijuna stanovnika. Šibenik nije ništa bolji, sam grad sa 41 tisućom stanovnika iz 1991. godine došao je na 34 tisuće u 2011. godini – kazao je Zekanović te dodao ukoliko se ovaj trend nastavi, a pomaka oko brige za demografsku obnovu nema, Šibenik će 2100. godine imati stanovništva koliko je imao na početku 19. stoljeća.

Riješenje za ovaj problem Zekanović vidi u tome da demografska politika mora postati državni prioritet.

hrast 2 281015

-Važnija stvar ne postoji za državu. Ako se demografska politika stavi za prioritet naći će se novac. Sada se govori o 1000 eura za svako novorođeno dijete, to je smiboličan novac,  možda bi stimulirao ljude da zasnuju obitelj, ali stav stranke Hrast koja je dio Diomoljubne koalicije jest da to mora biti puno, puno veći iznos – poručuje političar. Zaključuje kako se mora stvarati ozračje među mladima da je obitelj početak i kraj bez kojeg nema napretka u nekoj zemlji.

hrast 1 281015

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.