Dizajneri, grafičari, fotografi uključite se u Terraneo natječaj ‘Reciklirajmo!’

Festival Terraneo, u sklopu svog Eko Art programa kroz koji se spajaju umjetnost i ekologija, ponovno organizira natječaj i izložbu plakata na odabranu temu aktualne ekološke problematike. Podsjetimo, u sklopu ovog dijela ekološkog programa, 2011. godine bio je održan prvi ovakav natječaj, s tematikom uštede vode naziva ‘Kap po Kap’, na koji je pristiglo 114 radova iz cijele regije.

PROBLEM OTPADA NA PLAKATU

 Ove godine, Terraneo poziva dizajnere, grafičare i fotografe iz cijele regije da se uključe u kreativni natječaj pod nazivom ‘Reciklirajmo!’ organiziran u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom (HDD). Tema ovogodišnjeg natječaja je recikliranje, a od sudionika se traži da svoje viđenje ove ekološke teme izraze kroz format plakata za čiju se izradu mogu koristiti fotografije, ilustracije, grafički dizajn i slično.

-Plakati trebaju komunicirati globalni problem gomilanja otpada te hitne potrebe za njegovom kontrolom gdje je recikliranje jedan od glavnih instrumenata za ostvarenje tog cilja. Također, radovi trebaju potaknuti gledatelja na razvijanje ekološki odgovornog ponašanja te svijesti o tome da je uvođenje navike recikliranja u svakodnevni život pojedinca jedan od najvažnijih koraka u rješavanju problema otpada – napominju iz Terranea.

IZLOŽENO ĆE BITI 15 NAJBOLJIH RADOVA

15 najboljih radova, prema izboru stručnog žirija, bit će postavljeno u formi dvotjedne izložbe u centru Šibenika neposredno prije početka festivala Terraneo.

Van konkurencije natječaja, ali na zadanu temu, 6 radova zajednički će izraditi polaznici vrtića i osnovnih škola grada Šibenika. Ovi radovi će također biti predstavljeni u sklopu izložbe u Šibeniku i na festivalskoj lokaciji.

Natječaj traje od 11. lipnja do 07. srpnja 2013. a radovi se (u zadanom formatu) šalju elektronskim putem na e-mail adresu reciklirajmo@terraneofestival.com.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.