DJ Lady Lil Lu uspješno mixa glazbu, ali i svestranost

Ona je mlada i lijepa, instruktorica je plesa, fitness trenerica, usto je i model u usponu, a njezino ime sve je poznatije u glazbenim krugovima budući da je sve poznatiji disk jokey, skraćeno DJ. Samim time što je riječ o ženi DJ-u, mlada Zadranka Lucija Matešić, pod umjetničkim imenom Lady DJ Lil Lu prošloga je ljeta u dalmatinskim klubovima bila prava senzacija. No, Zadranku dobro poznaju i Šibenčani, i to prema činjenici da je 2010. godine u Šibeniku pokrenula hip-hop scenu. Kao trenerica hip-hop-a, pošto se kao prava ‘šibenska nevista’ preselila šibensku adresu, u listopadu 2010. godine osnovala je plesnu skupinu Bouncers, koja je s vremenom postala zaštitni znak gradske hip-hop scene. Nažalost, škola više ne funkcionira. Lucija se preselila u Zadar i nastavila njegovati svoje brojne talente.

Možemo li na početku spomenuti sve tvoje plesne uspjehe koje si ostvarila u karijeri?

S deset godina upisala sam ritmičku gimnastiku. Poslije toga bavila sam se cheerleadingom, a kasnije sam vodila takvu grupu ‘Tornadele’ u Zadru. Kroz taj period uzimala sam sate baleta, suvremenog plesa i hip-hopa. Ljubav se zaustavila na hip-hopu gdje sam s kolegicama osnovala hip-hop plesnu skupinu ‘D Point’. Spletom okolnosti, preselila sam se u Šibenik, gdje sam povukla inicijativu da se osnuje prva službena hip-hop plesna skupina ‘Bouncers’.

Dvije plesne škole su iza tebe, no nas zanima ova šibenska. Kako je bilo voditi plesnu školu u Šibeniku? Zbog čega si odustala?

0000

S velikim entuzijazmom smo osnovali tu skupinu ‘Bouncers’, veliki broj djece se odazvao što se moglo vidjeti na nastupima koji su uslijedili. Kao i u mnogim situacijama u kojima se plesači nalaze, problem je uvijek bio prostor i birokracija, ali snalazili smo se kako smo najbolje znali uz pomoć kolega kojima sam i dan danas zahvalna. Bila sam ponosna na svakog svog učenika jer su pokazali koliko su vrijedni, koliko su motivirani i koliko vole ples, što je na kraju najvažnije.
Razlog odustajanja je osobni i obiteljski, zbog kojega sam se teška srca morala vratiti u rodni Zadar i ostaviti svoje učenike. Dan danas vidim da neki nisu odustali i da se dalje bave plesom. To znači da je jedan mali komadić mene i dalje ostao u njima.

Modeling je tvoja velika strast, koliko ti taj hobi znači u životu? Bili se voljela u životu baviti ozbiljno tim poslom?

Modeling je zasad hobi, od toga se ne može živjeti, ali je lijep džeparac u današnja krizna vremena. U modeling sam upala slučajno, pronašao me fotograf Bruno Bašić s kojim i danas radim. S njim je, u biti, sve krenulo, no radila sam i s ostalim odličnim fotografima, a posebice bih izdvojila Marka Zirmunda i Juricu Gašpara. Bit će još radova koje imamo u planu, ali ništa što bi mogla nazvati svojim stalnim poslom, barem što se modelinga tiče.

Gdje ti se najdraže fotkati i s kakvim si fotografijama najzadovoljnija?

Foto sessioni koji se obavljaju na otvorenom prostoru uvijek ispadnu najbolje i fotografi isto najviše vole slikati na prirodnom sunčevom svijetlu. Najzadovoljnija sam s fotografijama uz more.

Sudjelovala si u izboru za Miss bikinija. Možeš li s nama podijeliti svoje iskustvo?

00000

Riječ je o Index Miss Bikini HR. Bilo je odlično i zabavno, upoznala sam puno cura i laska mi titula prve pratilje, ali mislim da više neću sudjelovati na takvim izborima. Koliko god je lijepo iskustvo, toliko je i vremenski i fizički zahtjevno. Ipak, podršku dajem svakoj curi koja želi otići da proba i da se zabavi.

LUCIJINI MIXEVI

Kako i kada je počela tvoja ljubav prema glazbi?

U glazbi sam cijeli život. Prvo kroz ples i fitnes, jer sam tu stvarala svoje mixeve za svoje koreografije.

Umjetničko ime ti je DJ Lady Lil Lu, zašto si ga odabrala?

Nadimak mi je dan od prijatelja gdje ‘Lil’ stoji za ‘mala’ jer sam visoka 1,60 cm, a ‘Lu’ je skraćeno od Lucija.

Kako je biti DJ u svijetu gdje je uobičajeno vidjeti muškarca? Je li to prednost ili mana?

To je lijep posao koji moraš voljeti i za koji moraš znati stvarati i uvijek biti inovativan. U taj svijet me uveo dečko Denis Periša koji je sam radio prije kao DJ. Nije bilo teško jer sam već ranije imala iskustva sa glazbom i tehnikom od plesnih dana. Žena u poslu DJ-inga ima svoje prednosti i svoje mane. Kao žena nudi mi se više gaža, ali često se dogodi da se ženu u tom poslu ne shvaća ozbiljno. Ja se najviše trudim oko kvalitete svojih mixeva i svojih nastupa i to je posao kojim se svakodnevno uči nešto novo i usavršava vježbanjem.

Kada staneš za pult kako reagira publika?

000

Najviše su iznenađeni što je žena za pultom. Svi bace pogled i zadrže ga na meni, ali meni je glavno da ih zadivim više svojim radom nego svojim izgledom i činjenicom da sam žena.

Ljeto je za tebe bilo radno, gdje si najčešće svirala?

Prošla sam veći dio Dalmacije, u početku najviše područje ispod Velebita, Starigrad – koktel klub ‘Kaleta’ i Posedarje – klub ‘Sympathy’. Pa kasnije južnije, Coctail Bar ‘Ritam’ na Ugljanu, ‘Svarog Bar’ u Zadru, ‘Mango’ isto u Zadru, ‘Barba’ u Sukošanu, ‘Pocco Locco’ u Biogradu, ‘Crni’ u Tisnom, ‘Papagaj’ u Šibeniku, ‘Fjaka’ u Brodarici te još mnoge lokacije.

Imaš li uzora u poslu? Savjetuju li te stariji i iskusniji kolege?

Uzor mi je DJ Dado (Dado Zebic – MTV DJ, inače iz naših krajeva). Čovjek stvara odličnu glazbu i na partijima napravi odličnu atmosferu i mislim da se na njega mogu ugledati i od njega naučiti. Kolege me savjetuju, dijelimo iskustva i informacije koje su svakom DJ-u, pa tako i meni, dobrodošle.

Što je najvažnije u tvojem poslu?

Učiti, učiti, vježbati, vježbati i nikad se ne umisliti da sve znaš.

Kakve staylinge najčešće biraš za nastupe?

Stayling uvijek biram po sebi i o tome je li plaća ‘sjela’, pa ako imam neki novi komad robe, izvedem ga na ‘test vožnju’. Ali na kraju to nije ni bitno, bitno je da se ekipa zabavi.

Imaš li tremu prije nastupa?

Nikad nemam tremu prije nastupa, to je jednostavno posao koji znam i na koji ne dolazim nespremna.

Koliko vježbe iziskuje tvoj posao?

Svakodnevna vježba je potrebna, inače ispadaš iz utrke.

Pronašla si još jedan hobi, odnosno posao koji te zaintrigirao, postala si fitness instruktorica. Gdje radiš i kako je započela ta priča?

To je započelo kad sam imala 15 godina isto tako slučajno. Kolegica mi je predložila kad se već bavim plesom da bi mogla i fitnessom. To je isto jedan posao u koji sam se zaljubila i koji dan danas predano radim. To je posao kojim se želim baviti koliko god mi tijelo dozvoli. Sada radim u ‘Omnia’ fitness centru u Zadru. Imam svoje unikatne programe i svoju glazbu, tako da osobno stojim iza svojih treninga i sama po sebi sam proizvod istog.

Hoćeš li se ikada opredijeliti ili ćeš i dalje pokušavati uspješno spajati sve poslove i hobije u svom životu?

Takva sam osoba da ne mogu raditi samo jedno, moram imati višestruku zanimaciju. Cijeli život stvaram i najvažnija mi je kreativnost i kako mogu tu kreativnost pretvoriti u rezultat. Ako mi se to oduzme oduzima se moja bit. Tko zna, možda nađem još kakav hobi.

POGLED U BUDUĆNOST

lucija matesic dj

Gdje se vidiš za par godina?

Vidim se kako i dalje stvaram i dalje radim. Ali bitno mi je uživati u životu sa svojim najbližima, te ostvariti lijep osobni život za mene i mog dečka te buduću familiju.

Imaš li ambicije svirati i van granica Hrvatske?

Naravno, ako se ikad pruži prilika.

Hoćeš li postati šibenska nevista? Možeš li se zamisliti živjeti u Šibeniku?

U Šibeniku sam živjela tri godine i smatram da je grad jako lijep ali nema potencijala za mladog čovjeka. Nadam se da će se to u budućnosti promijeniti i da će Šibenik procvasti. Sve izglednija je situacija da ću ipak postati šibenska nevista.

Sviđa li ti se boraviti u Šibeniku? Koji ti je omiljeni dio grada?

U Šibeniku sam trenutno samo vikendima radi posla i obaveza u Zadru. Moje omiljeno mjesto je Dolac gdje volimo često popiti kavu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.