FOTO: Bilo lito, bila zima u šibenskim parkovima uvijek nekog ima

Ilustracija

Prošli ljeti ili zimi, ujutro ili navečer, u šibenskim parkovima uvijek nekoga ima. Živa je to istina, a kako i ne bi kada su jednom riječju prekrasni.

park gospa van grada4

Đardin je omiljeno okupljalište mladih, mjesto je idealno za odmaranje nakon napornih školskih obveza ili pak za prigrist svoju marendu. Rađaju se tamo i prve ljubavi i pamte se prvi poljupci.

đardin

Pitali smo se zašto je u svako godišnje doba jednako posjećeno? Zimi, suncem obasjan, grije u hladnim danima, ljeti pak, kada se od sunčevih zraka rado krijemo, visoka stabla čine hlad. Mjesto je to na kojem misli odlutaju i bar na kratko zaboravljamo na svakodnevnicu.

park gospa van grada 1

Generacijski gledano, nema tu baš neke razlike. I staro i mlado voli obitavati u oazi mira u centru grada.

park gospa van grada

Nedaleko od đardina, smješten je park ispred crkve Gospe van grada, kroz koji dnevno prođe na stotine Šibenčana. Neki samo u prolazu, do svoje škole, posla ili doma, a neki sjede i satima mislima negdje daleko.

đardin 1

park gospa van grada 2

Djelatnici ‘Zelenila’ koji skrbe o gradskim zelenim površinama, ova dva mjesta svakodnevno obilaze. Ne dopuštaju da se smeće nakupi ili da ih otpalo lišće zakrči.

cistoca

Na krošnjama drveća razlili su se tonovi crvene, smeđe i žute boje i tako stavili pečat na jesenske dane.

park gospa van grada 3

Više u FOTOGALERIJI

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.