FOTO: Djeca iz Šibenika i Češke uče se trikovima filmske animacije

Već treću godinu zaredom na Međunarodnom dječjem festivalu sudjeluju gošće iz Češke Martina Voračkova i Karolina Pojarova iz udruge Animanie. Njihovoj Internacionalnoj radionici animacije pridružilo se 20-ak djece, među kojima i pet mališana iz Češke,  a radionica će u OŠ Faust Vrančić potrajati do 2. srpnja.

mdf radionica cesi1

-Učimo tehniku animacije kako se pomiče čovjek na filmu, ali i drugi objekti. Radi se o čaroliji pokreta, a napravit ćemo film u kojem će djeca prolaziti kroz ovaj magični zid – kazala nam je voditeljica radionice Martina. Mnogo nam nije željela otkrivati, no napomenula je kako će kao kadrove koristiti razne lokacije u Šibeniku gdje će se pomicati stvari. ‘Čarobne će se stvari događati’, tajanstvena je ova Čehinja koja dolazi iz grada Plzena. Svake godine Festival je djeteta posebno oduševljava, a drago joj je što se u radionicama i radi, ali i zabavlja.

mdf radionica cesi2

-Svaka radionica je zanimljiva i svake godine se prijavljujemo u neku drugu. U ovu smo došle da naučimo kako se rade animirani filmovi, a društvo nam je odlično – otkrile su nam polaznice radionice Sara i Leonora. Kažimo kako  jezični jaz u ovoj maloj multikulturalnoj radionici premošćuje prevoditelj Karlo Klarin.

Cijelu fotogaleriju s radionice pogledajte OVDJE.

mdf radionica cesi4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.