FOTO: DV Osmijeh u kampanji ‘Za manje otpada’

DV Osmijeh ovu godinu uključio se u Litter less kampanju (Za manje otpada) koju u Hrvatskoj organiziraju Udruga Lijepa naša, Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE) i tvrtka Wrigley Hrvatska.

dv osmijeh

Glavni ciljevi kampanje su angažirati djecu u Hrvatskoj i educirati ih o problemima otpada, potičući ih da se aktivno uključe u kampanju te smanjiti otpad i dugoročno utjecati na promjenu navika kod mladih.

U DV Osmijeh kampanja je obilježena kroz suradnju s roditeljima u prikupljanju različitog otpada, dijeljenje letaka roditeljima i lokalnoj zajednici te proces razvrstavanja otpada.  Nakon prikupljenog otpada, djeca iz Osmijeha uzela su pet ambalažu i krenuli u Konzum  kako bi ‘prodali’ prikupljene novce. Sav prihod prikupljen od otpada u vrtićima na Šubićevcu i Meterizama iskoristit će za unapređenje eko programa.

dv osmijeh 2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.