FOTO: ‘Mali’ umjetnici pokazali svoja umjetnička djela

Dvadesetak šibenskih predškolaca i učenika prvih razreda osnovnih škola pohađali su jednogodišnju likovnu radionicu kod akademske slikarice Lane Martinović Ćala, u suradnji s POU Libar koji je organizirao projekt ‘Poticaj likovnog stvaralaštva kod djece’. Večeras su u galeriji Lana Art izložili svoje radove, bilo je tu različitih crteža i izrađenih predmeta koji su proizašli marljivim i veoma kreativnim radom ‘malih’ šibenskih umjetnika.

s9

Voditeljica Centra za likovnu kulturu Gradske knjižnice Juraj Šižgorić Zdenka Bilušić otvorila je izložbu te okupljene u galeriji Lana Art pozdravila s nekoliko toplih riječi, te mališanima poželjela puno sreće u njihovom daljnjem stvaralaštvu.

s4 Šibenska slikarica Lana Martinović Ćala nije krila svoje oduševljenje nastalim radovima njezinih polaznika, a svoje doživljaje podijelila je s nama.

s8 -Ja sam prezadovoljna, neki od njih ni ne prepoznaju svoje radove koliko su uzbuđeni. Oni su vam jako ozbiljno shvatili ovu izložbu, kao pravi mali umjetnici, uostalom, oni to i jesu-kazala je voditeljica radionice. s2

Marljivo su male ruke stvarale cijelu godine učeći  nove slikarske tehnike.

s5 -Izložba je rezultat marljivog rada tokom cijele godine. Dva puta tjedno smo se sastajali  u popodnevnim satima. Prošli smo različite slikarske tehnike, od olovke, ugljena, pastela, tempera, radili smo s glinom, gipsom, papirom, tako su izrađivali vlastite slikovnice, lutke, ukrase za Božić i Uskrs. Danas izloženi radovi samo su dio onoga što su oni izradili.

Zadovoljna ovom, Lana se nada kako će i nakon ljeta upisati novu generaciju, a kako kaže i nju samu su oni inspirirali.

s7

-Nadam se da hoću, tamo negdje otprilike početkom školske godine, pričekati ću da se malo naviknuo na ponovni odlazak u školu i onda bi krenula s novom generacijom malih umjetnika. U svakom od njih se krije jedan veliki kreativni potencijal, vrelo kreativnosti, rada i života, ja mogu samo reći kako su i mene inspirirali. Iznenadilo me je što su oni to shvatili toliko ozbiljno, svaki zadatak koji su dobili pred sobom oni su ga priveli kraju. Svaki novi izazov oni su odradili kao ‘veliki’.

Izložba će kroz idući tjedan biti otvorena, no neki od njih već su danas htjeli ponijeti svoje radove kući, pa predlažemo znatiželjnima da posjete galeriju što prije.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.