FOTO: Mališani iz Osmijeha savjetuju kako se maskirati

Što odjenuti i kako se maskirati za maškare pitanje je koje u ovo vrijeme postavljaju svi koji s nestrpljenjem dočekuju poklade. Ako niste posebno uključeni u nekakvo događanje za vrijeme maskenbala, vjerojatno o svojoj maski počinjete razmišljati kada više nemate puno vremena za pripreme, nego jednostavno morate nabaciti nešto na sebe. Ostalo je nešto više o tjedan dana do ovogodišnjeg centralnog slavlja pod maskama i vrijeme je da se odlučite što želite biti ove godine.

maskare-vrtic-osmjeh

Posjetili smo Dječji vrtić ‘Osmijeh’ u kojem maskembalsko ludilo trajeveć danima. Ekipa sa Šubićevca svakodnevno na svoj ‘mali posao’ dolazi maskirana. Njihova ‘alfa i omega’, teta Katja željela je da najdraže doba godine potraje duže od jednog dana pod maskama. Svatko od mališana smislio je svoj ovogodišnji kostim, a svim su svojim vršnjacima dali prave male savjete što odjenuti za maškare.
Najpopularniji lik kod dječaka zasigurno je Spiderman koji je kod većine bio prvi odabir, kao i ostali super junaci. Samo su se rijetki odlučili biti zločesti dečki.

JAKOV I FRANE

osmjeh maskare4
-Spiderman je meni najdraži lik iz crtića i zato sam se odlučio kupiti kostim i biti kao i on – kazao je Jakov koji se nije puno dvoumio oko izbora već je dopustio mami da odabere kostim umjesto njega.
-Poželio sam biti neki super junak koji će pomagati drugi ljudima i spašavati ih od zločestih ljudi. Spiderman bi volio biti svaki dan, al znam da ne mogu pa sam htio biti bar za maškare – kazao je Frane.

FILIP
-Ja sam imao kući puno svojih starih kostima, donio sam ih u vrtić i poklonio drugima koji još nisu kupili svoj kostim. Moj prijatelj Filip koji se zove kao i ja uzeo je sebi kostim Spidermana, a ja sam sebi kupio novi i bit ću Ninđa.
BARTOL
-Svi žele biti Supermani i Spidermani, a ja ću biti Batman. Njegove crtiće uvijek rado gledam i zato sam se odlučio za njega. Kostim sam kupio, a mama će me našminkati svojom šminkom da izgledam još bolje.
KARLO
-Ja nemam neke posebne želje za masku i još se nisam odlučio. Meni je najzanimljivije ići na rivu i gledati kako pale krnju, i tako otjeraju zimu i dođe proljeće. Maškare volim jer se svi maskiraju u nešto i tako se zabavljaju.
ROKO
-Pokemon ću biti, neki sa super moćima. Drugu ideju nemam.
LUKA
-Bit ću kauboj, već mi je mama napravila kostim. Uzeo sam stari šešir, mamin džemper, mama će mi nacrtati brkove. Uz sve to imam i pištolj, a to mi je najdraži dio maske.
DANIJEL
-Ja ću biti bandit, inače sam dobar, ali za maškare treba biti nešto što nisi svaki dan, a i lako se maskirati.
JURE
-Nisam znao što ću biti, pa mi je mama kupila Superman odijelo. Iznenadila me je, jer sam baš to htio, ali se nisam mogao sjetiti. Volim maškare, jer se maskiramo i onda ne znamo ko je tko.
LUKA
-Crtić o gusaru uvik gledam pa ću i ja biti gusar. Jedno oko ću prekriti i imat ću mač – zaključio je Luka.

Curice su imale šarolikiji odabir, od vila do životinja svakako su maštovitiji nego dječaci.
KIRA
-Rodica mi je dala svoj kostim koji je prerasla, tako da ću biti vještica. Super mi je kostim, a i imam dobru rodicu koja me se sjetila. Fali mi samo metla na kojoj ću letiti. Vještice su inače ružne, a ja ću biti lipa.
DORA
-Bit ću bijeli anđeo, jer su oni dobri. Meni su maškare super jer se svi maskiramo i onda igramo kao da smo ti likovi.
KJARA
-Ja sam vuk, onaj iz crvenkapice, tko ne bude dobar ja ću ga pojesti.
LORA i TINKE
-Princeza ću biti, jer se princeze lipo srede i našminkaju, imaju krunu i dugu haljinu.
Eva, Luca i Anamarija bit će šišmiši, a kako su nam kazale to su poželjele jer su šišmiši crni i već imaju spremne maske koje su izradili u vrtiću.
ISABELA
-Meni je najdraža životinja krokodil, pa ću se maskirati u njega. Mislim da niko neće odabrati baš tu masku.

osmjeh maskare7

osmjeh maskare6

Djeca iz ‘Osmijeha’ ove godine imat će i svoju grupnu masku s kojom će sudjelovati u dječjoj povorci. S obzirom da ove godine vrtić slavi desetu godinu postojanja, njihova grupna maska bit će u znaku njihovog imena. Mališani i njihove tete odjenut će maske u obliku osmijeha.
Ove godine maškare započinju 22. veljače, u 11:30 sati, kada će gradonačelnik na Trgu Republike Hrvatske (ispred vijećnice) maškarama predati ključeve Grada, a završna svečanost i glavna karnevalska povorka najavljene su za 4. ožujka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.