FOTO: Maria Kiara i 022 snimili ljetni hit

Maria Kiara šibenskoj javnosti poznata kao modna blogerica, u suradnji sa svojom najboljom prijateljicom Sanjom Lydiom vodi vrlo popularan modni blog Blackie&Blondie. Simpatična Maria pjeva od malih nogu kako nam je ispričala, a njezin prvi bend Red Rock imala je kao tinejđerka. Danas aktivno pjeva u zadarskom sastavu Amadeus. Uz brojne duete koje je pjevala s poznatim i cijenjenim glazbenicima u Hrvatskoj i dalje je ostala skromna i vesela djevojka iz Šibenika, kojoj je bitno završiti Ekonomski fakultet i dalje nastaviti uživati i pjevati. Suradnja s šibenskim hip hop bandom ‘022’ ‘pokucala’ je gotovo sama na vrata, a već ovih dana imat ćemo priliku ćuti ljetni hit ‘Banjada’. U razgovoru s šibenskom pjevačicom, studenticom, modnom blogericom i trgovkinjom osvrnuli smo se na sve što trebate i ne trebate znati o njoj.

PRVI DOJMOVI

maria2

-Prvi dojam kada sam poslušala pjesmu bilo je moje veliko oduševljenje, jer to je skroz drugačije nego što ja inače pjevam. Moj posao u  matičnim bendom ‘Amadeus’ je pjevane na pirovima, tako da su na našem glazbenom repertoaru drugačiji glazbeni izričaji, više zabavna glazba.

SURADNJA S ‘022’

-Bio je natječaj na njihovim stranicama, uvjet im je bio da cura bude iz Šibenika, jer ime njihovog benda 022 kao pozivni broj županije označava njih u tom svjetlu i želja im je bila da ostanemo u okvirima županije. Sanja Lydia me prijavila, ja nisam ni znala za to, dečki su me pozvali i sretna sam zbog toga. Kada su me kontaktirali dečki, pitala sam im odakle im moj broj i zbunjeno sam se osjećala, odmah sam posumnjala da me Sanja prijavila, jer obično jedna drugoj radimo takve dobroćudne ‘spaćke’, dobila sam odgovor: ‘Da,da to sam ja, haha’. Da budem iskrena nisam bila upućena da dečki traže curu za duet.

BANJADA

maria3

-Pjesma Banjada , govori o moru,plaži, ljetu, kupanju, baš je onako ljetna pjesma. Nadam se da će ovo biti novi ljetni hit, barem u Šibeniku, na Banju iz razloga što se u pjesmi i govori o toj plaži. U ljetnom je štihu i smatram da će se svatko pronaći u stihovima pjesme, naročito kada dođu vrućine. Pjesmu najviše zamišljam dok sam na plaži, a ona svira u kafiću pokraj i svi je pjevuše dok se zabavljaju u ljetnim radostima. U završnoj smo fazi ,postoji još male dorade, imamo snimiti još neke dionice vokala i instrumenata . U principu skoro pa smo gotovi. Mislim da će pjesma izaći za nekih 10 do 15 dana otprilike.

PODRŠKA

-U Amadeusu su jako ponosni na mene i svaki moj rad, veliku podršku imam od njih. Uz obitelj oni su mi najveća podrška u mom radu.

PRVI GLAZBENI KORACI

maria5

-Još od vrtićkih dana se vuku krojeni mog pjevanja, ali u osnovno školi to je postalo malo ozbiljnije. Mate Višić, profesor u mojoj školi prepoznao je moj pjevački talent, ali postojao je jedna mali problem bila sam sramežljiva. To smo riješili tako da me je profesor uključio u zbor što mi je jako pomoglo da se oslobodim nelagode. Nakon toga snimila sam dječju pjesmu za Doru, pjesma se zvala ‘Bio si mi hir’ u duetu s jednom curom. Nakon toga u srednjoj školi imala sam bend zvao se ‘Red Rock’, to je jedno od ljepši razdoblja moje karijere. Na našim koncertima bile bi pune dvorane. To su moji počeci.

UZORI

-Recimo da nemam uzora, ali s nekih osam godina nastupala sam s Jolom i te neke prve savjete koje sam dobila od njega rado pamtim, on mi je podrška, i dan danas se čujemo. Od cura Nina badrić za mene je diva i kod nje vidim to nešto što bi trebali vidjeti u uzorima. Prilikom jednog humanitarnog koncerta imala sam priliku pjevati s Harijem Rončevićem i sada nedavno na koncertu Crvene Jabuke jedan moj prijatelj je uvjerio ekipu iz benda da ja otpjevam pjesmu s njima. Imala sam tremu, ali sam na kraju otpjevala pjesmu ‘Lutka za bal’, a moje društvo je vrištalo u prvom redu. Snimala sam pjesmu sa Ivicom Sikirićem, Lukom Cvetićem i klapom Kanela , humanitarnog je karaktera bila, ali smo na kraju snimili spot , to je bilo jedno od mojih najdražih suradnja.

NAJDRAŽE JOJ JE PJEVATI U…

-Glazba mi je prisutna svakodnevno, obožavam pjevati u društvu na zabavama, ali ne kada mi netko kaže ajde pjevaj sama. U sobi imam mikrofon i stalak, susjedi su navikli tako da osim na gažama i druženjima najčešće i najviše volim pjevati u svojoj vlastitoj sobi.

MODA

maria8

-U modi se pronalaziš tokom cijelog života, nekada sam bila reperica, danas su u mojem ormaru samo  štikle, kojih imam preko sto pari. U pjevanju je bitna moda, povlači jedno s drugim, jer uvijek će se komentirati kako su javne osobe odjevene, najbitnije je da se osjećaš ugodno u tome što nosiš na sebi.

GDJE SE VIDI U BUDUĆNOSTI

-Trenutačno radim ono što volim uz to studiram Ekonomiju smjer trgovinsko poduzetništvo u Kninu i radim u jednom dućanu. Uvijek tu postoje želje za samostalnim pjevanjem i autorskim pjesmama, ali polako neka sve ide svojim tokom. Svakako, budem li uspjela kao pjevačica u Hrvatskoj voljela bi i dalje nastaviti pjevati na vjenčanjima, tu vidiš koliko veseliš druge ljude .

OVO NE BI TREBALI ZNATI O MENI…

maria7

-Pa… kampanjac sam u učenju, imam samo jedne patike i baletanke u ormaru, obožavam maminu hranu i puno jedem, nemam ništa sportsko u ormaru za odjenuti, malo ljudi zna da sam ‘čorava’-imam dioptriju, ali rijetko nosim naočale. A sada ono što će se svi iznenaditi: Vikendom odem na selo i tamo radim sve, u polju kopam, sadim što treba, kao i oko životinja. Moje selo je mjesto gdje odem kada se trebam osloboditi stresa, a ovi poslovi me dodatno opuste-za kraj je iznenadila svih simpatična Maria Kiara kojoj želimo puno uspjeha.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.