FOTO: Mini Morrisi u staroj gradskoj jezgri

Danas su se u Šibeniku okupili ljubitelji Mini Morrisa, a povod dolaska u Šibenik bila je promocija i najava ovogodišnjeg Mini Morris skupa ‘Giro di Dallmatia’, koji se tradicionalno održava od 2010.godine. Organizator skupa i ove godine je Mini klub Šibenik, a ove godine ljubitelji ove automobilske marke družit će se u rujnu. U suradnji s TZ grada Šibenika, održalo se foto snimanje u staroj gradskoj jezgri. Pet prekrasnih Minia poziralo je zajedno s njihovim ponosnim vlasnicima ispred crkve sv.Ivana na Maloj loži.

sl1

Na poslovno-privatnom putovanju kroz Hrvatsku u trajanju od deset dana u Šibenik je stigao Jeff Ruggles urednik britanskog magazina Mini Mag, najveće specijalizirane revije na svijetu. U Šibenik je stigao sa svojim Miniem koji je iz tvornice izašao davne 1994.godine.

sl2

U našem gradu će se zadržati tri dana, a put nastavlja južnije. U sklopu svog boravka napisati će reportažu o Mini klubu Šibenik, susretu i gradu kao turističkoj destinaciji. U razgovoru nam je otkrio kako mu se Hrvatska jako svidjela i da za sada ima samo riječi hvale. Hrvatsku će posjetiti ponovno u rujnu, kada će po drugi put sudjelovati u ‘Điru po Dalmaciji’.

sl4

Igor iz Zagreba također je sa svojim Minijem prešao tristotinjak kilometara kako bi stigao u Šibenik predstaviti svojeg limenog ljubimca.

sl3

-Već trinaest godina vozim Minia, zamijenio sam se za auto koje sam prije imao i od tada je počela moja ljubav. Odlazim stalno na skupove, najdalje gdje sam bio bila je Danska, a po povratku u Hrvatsku pokvario mi se motor, tako da je ta avantura ostala u posebnom mi sjećanju. Stalno je potrebno ulagati i održavati stari auto, ali ja znam sve sam popraviti i zamijeniti dijelove kada je to potrebno tako da s tim nemam velikih problema-kazao nam je vlasnik Mini Morissa Igor.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.