FOTO: Neobičan blagoslov još neobičnijeg zvona u vrtiću Brat Sunce

U utorak  1. srpnja u dječjem vrtiću Brat sunce don Stipe Perkov obavio je neuobičajen blagoslov. Naime, blagoslovio je vjerski kutić i veliko zvono.  Don Stipe je vješto prilagodio obred ovoj iznimnoj situaciji kako bi dječjoj kreativnosti  dao pravu ozbiljnost kakva joj i priliči. Veliki broj okupljenih roditelja radosno je pratio događaj koji je bio popraćen i glazbenim izvedbama. Nakon blagoslova  nazočni su se počastili velikom zvonolikom tortom  koju je za ovu priliku napravila odgojiteljica s. Barbara.

blagoslov_vrtic_brat_sunce

blagoslov_zvono

Ovaj zanimljiv projekt o crkvenim zvonima  koji su radili polaznici mlađe i srednje odgojne skupine sa svojim odgojiteljicama s. Barbrom i s. Jozepkom, pokrenula su djeca. Naime, trogodišnjak  Ante zadivljen je zvonima te je time „zarazio“  kako mlađu tako i srednju odgojnu skupinu. Kako je raslo oduševljenje zvonima, tako su rasle i ideje do velikog zvona i zvonika u čijem je donjem dijelu osmišljen vjerski kutić.

blagoslov_vrtic_brat_sunce1

Tijekom rada djeca upoznavala najveća i najznačajnija zvona kod nas i u svijetu te postupak  njihove izrade. Promatrali su zvona i zvonike u našemu gradu sretni što mogu vidjeti i doticati najstarije zvono u Hrvatskoj smješteno kod crkve Gospe van Grada. Upoznali su uz ono sakralno i kulturno značenje crkvenih zvona.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.