FOTO: Pogledajte zatrpanu Dinaru: Na vrhu preko 70 centimetara snijega

Nedjelja je bila četvrti i posljednji dan djelovanja ciklone Zlatka na vrijeme u Hrvatskoj. Ostat će upamćena po mjestimično obilnim oborinama koje su pale, većinom u Dalmaciji, ali i po padu temperature zraka koje je u kombinaciji s oborinama donijelo prvi snijeg ove jeseni u neke dijelove zemlje.

dinara 3

dinara 6

dinara 5

Članovi planinarske udruge Dinaridi nedjelju su proveli na Dinari, uključujući planinarenje do najviših dinarskih vrhova. Planinari su ostali nimalo iznenađeni količinom snijega koje je pala u noći sa subote na nedjelju.

dinara

dinara 4

 

planinarska udruga dinaridi

– Na svim visinama iznad 1500 metara snijega ima od pola metra na više. Na Troglavu i okolnim vrhovima ima ga preko 70 centimetara. Zanimljivo za ovaj snijeg da nije padao u nanosima nego je podjednako prekrio prirodu što znači da je padao bez daška vjetra, a ne sjećam se kad sam zadnji put vidio ovako obilan snijeg na Dinari bez nanosa – rekao nam je Darko Gavrić Čerčo iz HGSS-a i planinarske udruge Dinaridi.

FOTO/IZVOR: Crometeo

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.