VIDEO/FOTO: Sv. Nikola stigao u Šibenik

Nešto iza 10 sati, na veliko oduševljenje malih i velikih, stigao je sv. Nikola u staru gradsku jezgru. Sa sobom je nosio poklone i šibe.

skola sv. nikola 7

skola sv. nikola 6

Mališani su se mahom htjeli slikati s visokim bradonjom, a Nikola je bez oklijevanja to i prihvatio. Simpatičan i drag dijelio je čokolade i bombone pa mu čak ni stariji nisu mogli odoljeti.

skola sv. nikola 3

 Sveti Nikola obradovao je polaznike dječjeg vrtića Ljubica na rivi pokraj plaže Banj. Kazao nam je da je jako umoran, nakon dugog puta, no nije mu bio problem mališanima donijeti poklone. Budući da je na šibensku rivu uplovio brodom otkrio nam je i kako mu je to uobičajeno prijevozno sredstvo.

vrtic ljubica5

vrtic ljubica6

vrtic ljubica4

-To je moje normalno prijevozno sredstvo, sve je povezano s brodom pa ja morem nosim poklone – kazao je najomiljeniji svetac. Pitali smo ga i zbog čega ove godine nije došao u pratnji Krampusa.

vrtic ljubica2

vrtic ljubica3

-Krampusa ove godine nema, na odmoru je jer su sva djeca bila dobra – kazao je te razdraganim Šibenčanima podijelio darove.

Sa blagdanom sv. Nikole, stižu nam dani veselja i darivanja. Nadamo se da su i vaše čizmice jutros bile pune. Svima koji danas slave imendan, neka im je sa srećom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.