FOTO: TiaDizajn -‘Đinsice’ i hrpa drugih kreativnih stvari

Šibenčanka Tea Gojčeta tekstilni je tehničar, a pod etiketom ‘TiaDizajn’ nekoliko godina kreira brojne nosive dodatke za žene. TiaDizajn zasad djeluje kao hobby, nekoć cure, danas žene s dvoje klinaca. Na istoimenoj Facebook stranici mogu se pronaći razne rukotvorine, od dekorativnih do modnih dodataka poput nakita, malih i velikih torbica, te novčanika…

‘K’ kao kreativno

tia-dizajn-6

– Pod kreativno mislim na sve što radim, sve je plod moje mašte i potrebe za istim. Krenula sam prije otprilike tri godine i to kao ispomoć prijateljici koja se bavila izradom nakita, ali striktno od cirkončića i metala. Moja uloga bila je šivanje cvjetića, a kad me više nije trebala nastavila sam samostalno izrađivati nakit – prisjeća se. Tada je koristila tekstilni materijal s botunima i malim perlama.

tia-dizajn-4

-Dugo sam se tražila te sam radila svašta nešto. Međutim, shvatila sam da moram imati nešto svoje po čemu će me ljudi prepoznati i tako sam došla na ideju o malim torbama od jeansa zvane Đinsice. Naravno, kad je to krenulo, mašti nije bilo kraja pa su na red došli novčanici s motivom velikooki. Još mogu izdvojiti, može se reći, sezonski ukras, ukras za bor koji vrlo lako postoje broš, slavni mali anđeli – otkriva kreativka.

‘I’ kao inspiracija

tia-dizajn-5

Inspiracija dolazi, kaže, sama od sebe jer, nastavlja, u današnje vrijeme, vrijeme krize ne može si svatko priuštiti ono što želi, no oni s dovoljno mašte i kreativnosti to si mogu sami napraviti. – Sve što radim, radim prema svom stilu, točnije, to je ono što bih sama nosila, a tako i cijenim svoj rad. Volim prolistati modni časopis, pogledati na Internetu što nose mladi, te shvatim da sam im već ponudila ono što je trendi. Hvala Bogu, još me drži proročno stanje – smije se Tea, dodajući – Tako to volim reći jer baš svaki put pogodim boju i stil sezone. E da, kad me uhvate godine, morat ću baš pratiti što je u modi.

Danas ova dizajnerica tekstila ima dvoje djece, te uspješno kombinira majčinske ‘dužnosti’ i hobi u kojem pronalazi sebe,svoj mir. – S obzirom da su mi djeca mala i da svaki trenutak njihovog djetinjstva, njihovog odrastanja želim provesti s njima svoj hobi dijelim s njima i kreativno iz uzdižem. Što god da radim, uvijek imam poslić za njih. I moram priznati da mi ponekad sine dobra ideja upravo iz njihovih radova – priča nam kako spaja ugodno s korisnim.

tia-dizajn-3

‘D’ kao društvena mreža

Tea je inače diplomirani dizajner tekstila te se svjesno opredijelila za tekstil, pa neke materijale kupuje, nešto reciklira, a botune koje koristi u svom radu pronalazi kod baka, prijateljica. Perle kupuje. Svaki materijal koji joj se nađe pri ruci maksimalno iskorištava.

Osim na Facebooku, Tea je jedno vrijeme bila aktivna i na blogu ‘Handmade Tia’ koji je sad, reći će, u fazi mirovanja, no i dalje ju se može pronaći na najpopularnijoj društvenoj mreži.

tia-dizajn-2

– Moram reći da sam jako zahvalna svoj ekipi koja me prati na Facebook stranici, a to su većinom mladi između 18 i 26 godina, ali sve se više zanimaju i stariji koji kupuju svojoj djeci ili unučadi.

Bonus za muškarce

– I da, možete pozvati muške da mi se jave jer upravo radim torbice od pamučnog platna s našivenim motivima srčeka i curke. Torba se zove ‘Zaljubljena šinjorina’. Također, u ponudi imam i kragnice, ništa novo, već viđeno, ali su moje bez cirkončića i blink blink perli. Više su casual i s različitim efektnim materijalima i malom mašnom s namjerom da podignu raspoloženje mladim damama kad idu na kavu ili shopping – poručuje. Stoga, tko voli, nek’ izvoli 😉

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.