FOTO: DJECA GRADONAČELNIKU: Treba nam više knjiga, bolja igrališta i umjetna planina za penjanje

‘Došli smo kod vas povodom Dječjeg tjedna kako bi skrenuli pozornost  starijih na djecu i potrebe koje imamo. Kako se ovaj tjedan obilježava pod geslom ‘Ljubav djeci prije svega’ donijeli smo vam i neke prijedloge koji bi poboljšali i uljepšali naše odrastanje. Osim popravaka ljulja i trim staze na Šubićevcu željeli bi da se poboljšaju i školske knjižnice jer nam fali dosta knjiga i da se u školama postave ormarići za knjige – kazala je nova Dječja gradonačelnica Lana Grbeša.

Lana grbeša

dječje gradsko vijeće

Osim prijedloga nove gradonačelnice i djeca iz Dječjeg foruma na vrlo zanimljiv način su ispisali i crtežima ukrasili svoje prijedloge  koje su uručili gradonačelniku Željku Buriću.

djeca 5

djeca 1

Nogostup od pruge do Mandaline, više kontejnera za razvrstavanje otpada i umjetna planina za penjanje samo su dio njihovih prijedloga, a na kraju su izveli i dvije recitacije pozdravljene velikim pljeskom.

djeca 3

djeca 7

‘Ja ću vrlo rado i sa zadovljstvom prihvatiti sve vaše zahtjeve i  u potpunosti se slažem sa svim što ste mi predložili, iako vam moram reći kako na nekim stvarima već i radimo. Neka dječja igrališta smo obnovili, a svakako ćemo uzeti u obzir ovaj prijedlog o umjetnoj planini za penjanje koja bi se postavila u nekoj školskoj dvorani. Slušajte svoje roditelje, budite ponosni na njih i na svoj grad koji je ne samo grad Festivala djeteta već i grad čija bolnica nosi status ‘Prijatelja djece’ kao i sam naš grad’ – kazao je na kraju gradonačelnik Željko Burić okupljenoj djeci.

djeca 6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.