GDJE JE TERRANEO: S organizacijom se kaskalo lani, a povijest se očito ponavlja

Možda će se činiti kako pitanje ‘gdje je Terraneo?’ nije na mjestu, kako je možda u veljači preuranjeno izlaziti s najavama imena izvođača i ostalog popratnog sadržaja za festival u kolovozu i kako mjesta panici nema, čini nam se kako će se i ove godine ponoviti situacija kada je do objave prvih headlinera početno oduševljenje polako preraslo u otvoreno negodovanje.

Terraneo je od prve najave, prve postavljene pozornice i prvog odsviranog akorda postao šibenskim festivalom. Ljubav je bila trenutna, bez obzira na početni skepticizam, obostrana i još uvijek traje. Nakon dvije godine dolazi i do promjene vlasničke strukture što je potaklo i priče oko selidbe festivala iz Šibenika, a u prilog svemu išla je i činjenica kako se dobrano kasnilo s najavama. Činilo nam se kako se stvar od lani ponavlja, rekli bi ‘deja vu’, pa smo, ne želeći čekati službene objave, iz ‘prve ruke’provjerili što se događa s Terraneom.

-Za sada još uvijek nema velikih vijesti – govori nam Luka Pavić, glasnogovornik festivala, ali uvjerava da se stvari ipak kreću.

Na pitanje hoće li se ponoviti situacija od prošle godine kada je objava imena izvođača i gotovo cijela ‘Terraneo mašinerija’ bila u određenom zakašnjenju, Pavić odgovara:

-Prošle godine smo stvarno malo kaskali, ali bez ikakvog opravdanja, trebalo je neke stvari posložiti u hodu. Danas smo malo pametniji i najviše kroz tjedan dana Terraneo će izaći u javnost. Hoće li biti službenih najava izvođača još ne mogu potvrditi, ali sigurno se neće ponoviti situacija od prošle godine – kaže Pavić.

U cijeloj priči oko Terranea veliku podršku daje i nova gradska vlast koja će i ove godine učiniti sve potrebno kako bi se Šibenik još jednom pokazao kao dobar domaćin i poželjna festivalska destinacija.

-Grad Šibenik u potpunosti i bezrezervno pomaže organizaciju Terranea. Sve što je u našoj mogućnosti, sve što možemo napraviti, mi ćemo i učiniti – govori nam Ana Gojanović Rakić, glasnogovornica šibenskog gradonačelnika, Željka Burića. ‘U stalnom smo kontaktu s organizatorima i što se nas tiče, figurativno rečeno, Terraneo može početi sutra ‘, dodaje.

S obzirom da su mnogi festivali svoje line up-ove već posložili, krenula je i prodaja karata te kada se uzme podatak da je lani već 13. veljače objavljen termin Terranea i opticaj je pušten prvi paket ulaznica, ‘terraneovci’ mnogo vremena za čekanje zaista nemaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.