GRUPA 022: ‘More šumi u kanalu’ svirali smo za 700 korisnika pučke kuhinje

Grupa ‘022’ za novogodišnji doček u Šibeniku nastupat će s još četiri šibenska benda u Docu. No, prije nego što stignu blagdani, kao božićni poklon svojim obožavateljima izdat će singl ‘Tajni zakon svemira’. U kratkom razgovoru s jednim od članova benda Josipom Vlahovom, poznatim još kao Građanin Josip, saznali smo i zanimljivu anegdotu s njihovog nastupa na Bundekfestu.

ŠIBENSKA ORIGINALNOST

Uskoro izlazi novi singl pod nazivom ‘Tajni zakon svemira’. Otkrijte nam neke detalje?

Pjesma je napisana i uglazbljena krajem ovog ljeta, no njezino profesionalnije obrađivanje je nastupilo tek u posljednje vrijeme. Glazbu i ovog puta potpisuje Dumar. Tekstove je, kao i uvijek, svatko iz benda pisao za sebe. Većinu ljeta smo proveli razdvojeni zbog poslovnih obveza, pa je susret ‘razmetnih sinova’ izazvao golemu količinu originalnosti i euforije koju ćete imati prilike čuti.

Jeste li zadovoljni reakcijom publike na pjesmu koju ste pjevali na Festivalu dalmatinske šansone?
Šansona je dala veliki poticaj za daljnji rad. Nagrada za najbolje kantautorsko djelo, kao i reakcija publike koja nam je poklonila drugu nagradu, ipak su bili veliko priznanje i zahvalnost, nakon bojkota i čitave prašine koja se digla oko pjesme Biro United. Ono što nas je također tu večer razveselilo je i pohvala Alana Bjelinskog koji se s nama i fotografirao, kao i čestitke klape Cambi i mnogih drugih izvođača. Svi su nas nazivali ‘pravim osvježenjem’. Nekoliko dana nakon nastupa bili smo pozvani na zatvaranje Bundekfesta.

LIJEPA GESTA

I, kako je bilo na Bundekfestu?

Zanimljivo je da smo prije tonske probe na Bundeku skroz slučajno naišli na jednu gospođu koja nas je, vidjevši gitaru, pozvala da zasviramo barem jednu pjesmu u pučkoj kuhinji koja se nalazila nedaleko od stana gdje smo bili smješteni. Tog dana je ogromna kolona ljudi čekala 700 porcija graha koje su se dijelile.

Kakav je bio osjećaj, što ste odsvirali?

Zasvirali smo ‘More šumi u kanalu’ i dobili tako iskren aplauz i riječi hvale, a ispunili smo i želju djelatnika kuhinje da s njima ostanemo na ručku. Bili su to trenuci zajedništva i još jedan dokaz da sreća ipak stanuje u sitnicama. Grupa 022 je imala čast to doživjeti.

Stižu nam blagdani, hoće li biti radni ili ćete se odmarati?

Za Novu godinu nastupamo zajedno sa još četiri šibenska benda na parkiralištu ispred caffe bara Skiper, gdje će se ove godine održavati sam doček.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.