Inside će okupiti najbolje barmene u Hrvatskoj

Udruga Barmena Beli je domaćin trećeg natjecanja barmena pod imenom ‘CRO Flair Liga; vol. 3’, koje će se održati u poznatom šibenskom noćnom klubu Inside, 18.veljače s početkom u 19 sati. CRO Flair liga je projekt kojeg su zajedničkim snagama pokrenuli predstavnici škola barmena Hrvatske. Sama ideja se rodila s ciljem unaprjeđenja tog atraktivnog sporta, koji je u Hrvatskoj nažalost još nedovoljno poznat. Flairtending je najteži i najinteresantniji način spravljanja koktela. Barmeni koji se time bave su zapravo svojevrsni sportaši, jer ‘flair’ zahtjeva jako puno treninga da bi se postigli vrhunski rezultati. U svijetu je taj način spravljanja koktela jako popularan, te su natjecanja iznimno posjećena.

Svaki natjecatelj ima nekoliko minuta da pripremi koktel, a pri tome sudci ocjenjuju kreativnost njegovog nastupa, originalnost, raznolikost, interakciju s publikom, usklađenost s glazbom. Liga je osmišljena kao niz od osam natjecanja u kojima se isključivo hrvatski barmeni bore kako bi zadivili publiku, posjetitelje i najvažnije – suce, te na taj način skupili bodove. Bodovi se na kraju sezone zbrajaju, a pobjednik lige nosi titulu najboljeg kao i vrijedne nagrade.

barmen_koktel_majstor

-Zadovoljni smo velikim odazivom mladih barmena kojih iz godine u godinu ima sve više. Kroz ovaj projekt barmeni razmjenjuju svoja znanja i iskustva, te zajedno promiču flair kako na području Hrvatske, tako i van granica Lijepe Naše, gdje na međunarodnim natjecanjima stječu iskustva i upoznaju nove trendove-pojašnjavaju iz udruge barmena Beli.

Udruga konobara i barmena iz Rijeke i BarExtreme iz Pule su već uspješno organizirali prva dva natjecanja, te vas Udruga barmena Beli poziva da prisustvujete trećem izdanju. Gosti će imati priliku vidjeti najboljih dvadesetak flair barmena Hrvatske koji će vas svojim umijećem ostaviti bez daha. Ulaz je slobodan.

U sklopu samog natjecanja održat će se i dodjela svjedodžbi prve grupe barmena koji su uspješno završili tečaj za barmena/koktel majstora prema verificiranom programu.

koktel_majstor_barmen

-Iznimno smo zadovoljni što smo se povezali s Učilištem Izvor znanja iz Vodica, koje u suradnji s Udrugom barmena Beli prvo u županiji održava ovakav tečaj koji je priznat od Ministarstva, te se upisuje u radnu knjižicu-kazali su nam iz udruge barmena.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.