Kiše se nećemo ‘riješiti’ bar do idućeg tjedna

Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme oborine mogu mjestimice biti i obilnije, praćene grmljavinskim nevremenom. Prema večeri smirivanje uz prolazno raskidanje naoblake. U noći na srijedu novo jače pogoršanje vremena i približavanje ciklonalnog vrtloga koji će se prema prognostičkim modelima sredinom dana nalaziti svojim središtem upravo nad nama te odmicati dalje na istok.

-Nakon ovog pogoršanja vrijeme će se prema večeri smiriti uz slabljenje juga, prolazno i raskidanje naoblake. U noći nam prilazi novo pogoršanje vremena koja će prema sadašnjim materijalima biti sa svojim središtem malo sjevernije od nas tijekom sutrašnjeg jutra. U noći će ponovo jačati jugo, ujutro okrenuti na jugozapadne smjerove, a prolazom ciklone u drugom dijelu dana na zapadne i sjeverozapadne smjerove, navečer vjetar će oslabiti. Kiša se očekuje glavninom sutra u prvom dijelu dana, otprilike za 24h-kazao nam je Darko Begić sa Šibenik Metea.

SRIJEDA

kiša oblaci

I u srijedu se očekuje oblačno vrijeme uz kišu koja mjestimice opet može biti i obilnija, a prema večeri prestanak oborina. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na prethodne dane i kretati će se od 14 do 16°C. Nepovoljne vremenske prilike prema prognostičkim modelima nastavljaju se i u narednim danima.

Zbog pozicioniranja anticiklone nad Atlantikom prekinuti će se zapadno strujanje te otvoriti put hladnom zraku sa sjevera Europe koji će upadom nad toplo Sredozermlje uzrokovati ciklonalnu aktivnost.

NOVA CIKOLNA U ČETVRTAK

Stoga se nova ciklona očekuje već od četvrtka, a ciklonalno djelovanje protegnuti će se do kraja tjedna. I novi tjedan nam vjerojatno donosi nestabilno vrijeme, a osim kiše iz dana u dan biti će sve hladnije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.