Maturantica Valerija Kičino uspješna na Međunarodnom natjecanju turističkih škola

Učenica 4.h razreda Turističko-ugostiteljske škole u Šibeniku Valerija Kičino sudjelovala je na nedavno održanom Međunarodnom natjecanju hotelijersko-turističkih i ugostiteljskih škola, AEHT-a.

Valerija se natjecala u disciplini ‘Poslovanje recepcije’ (Front office), a zasluge za izvrsnu prezentaciju idu njenom mentoru-profesoru Anti Nakiću.  Natjecanje se odvijalo na engleskom jeziku, za što je bila zadužena mentorica Vladimira Cvitanović Čenić. Natjecanje je bilo timsko, odnosno najčešće u paru s učenikom ili studentom iz druge europske škole.

Valerija je imala čast nastupiti s učenikom iz Austrije ostvarivši pri tom zapažen rezultat te osvojivši brončanu medalju za svoj nastup u iznimno teškoj konkurenciji.

Kažimo kako je na natjecanju sudjelovalo preko 30 europskih zemalja, a natjecali su se učenici u dobi od 18 do 25 godina. Natjecanje se sastojalo od pet ugostiteljskih disciplina(barista, culinary art, restaurant and wine service, pastry and cocktails) i tri turističke discipline(tourist destination, hospitality management i front office).

Čestitamo Valeriji i njenim mentorima!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.