Klapa ‘Solaris’ osvojila drugu nagradu publike na festivalu u Opuzenu

Klapa ‘Solaris’ opet osvaja publiku na festivalima. Nakon prve nagrade na Festivalu dalmatinske pisme u Trogiru, klapa je ‘pobrala’ ovacije na 19. Melodijama hrvatskog juga održanim 10. kolovoza u Opuzenu gdje su osvojili drugu nagradu publike u konkurenciji 28 izvođača.

Članovi klape Skroza Alen, Šikić Hrvoje, Bedrica Bruno i Lasan Damir u Opuzenu su nastupili s popularnim trogirskim pjevačem Vinkom Cocom s pjesmom ‘Ispovid’. Tekst za pjesmu napisala je Senka Dodig, glazbu Mate Višić, a aranžman potpisuje Ante Gašpardi.

–   Vjerovali smo u pjesmu, u Opuzen nismo išli po nagradu, ali publika je pjesmu prepoznala – kazao nam je Damir Lasan dodajući kako je presudila i popularnost Vinka Coce i odličan spoj Šibenika i Trogira.

Klapa ‘Solaris’, podsjetimo, prošlog je vikenda u kuli Kamerlengo odnijela prvu nagradu publike za pjesmu ‘Za suvo težačko grlo’ čiju glazbu, tekst i aranžman potpisuje Aljoša Vuković-

Klapa je osnovana je 1977. godine i od tada je prisutna na glazbeno-klapskoj sceni grada Šibenika, a i šire. Od 1982. do 1987. klapa je  redoviti sudionik omiškog festivala, a 2. nagrada publike osvojena je upravo na 21. festivalu 1987. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.