Pobjeda u Zaboku donosi nastup na Terraneu

Organizatori ove godine nude razlog više bendovima da se prijave jer ovogodišnji pobjednik, između ostalog (priznanja i statue ‘Kamen temeljac’, članstva u Hrvatskoj glazbenoj uniji), ostvaruje i pravo nastupa na open air festivalu Terraneo koji će se održati početkom kolovoza u Šibeniku.

U NAJBOLJEM SVJETLU

– Dosad su pobjednici nastupali na festivalima poput Rock Otočec u Sloveniji ili Velika rock eksplozija u Zagrebu. Sve su to festivali koji iza sebe imaju nekakvu ozbiljnu pozadinu. Kako vidim, čini mi se da je Terraneo uspio već u toj prvoj godini i da ozbiljnost festivala nije upitna – kazao je Darijo Bivol, jedan od producenata zabočkog festivala. Bivol je uvjeren kako upravo zbog nastupa na festivalima bendovi koji nastupe u Zaboku daju sve od sebe kako bi se pokazali u najboljem svjetlu i odnijeli pobjedu.
Inače, HGF – Zabok namijenjen je demo bendovima bez obzira na glazbeni izričaj i iz kojeg kraja Hrvatske dolaze, a samo prošle godine bilo je oko sto prijavljenih bendova.
– Dosad smo zaprimili oko pedeset prijava, no kako smo imali tehničkih problema, produžit ćemo rok prijave pa očekujemo da će se konačna brojka popeti do sedamdesetak bendova – navodi producent Bivol.

BEZ NOSAČA ZVUKA

Ukoliko žele nastupiti na festivalu bendovi ne smiju imati objavljen nosač zvuka, do isteka roka na adresu festivala (Udruga MRAZ, Matije Gupca 53a, 49210 Zabok) mogu poslati najmanje tri autorska uratka, tekstove za iste, te svoj kontakt. Nakon toga uslijedit će preslušavanja pristiglih materijala, a peteročlani žiri odlučit će tko konkurira za ovogodišnju titulu najboljeg.
– Nešto sam vidio, ali još uvijek nismo sve uzeli na preslušavanje, pa ne mogu točno reći ima li i koji su bendovi iz Šibenika, a koji su se prijavili – priznao je Bivol.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.