U Ražinama nekoliko premijernih izvedbi novih albuma

Uoči početka drugog izdanja festivala Treća smjena u Ražinama, 31. kolovoza i 1. rujan organizatori poručuju.

– Bit će to pravi mediteranski štih. Sve će biti lijepo, uredno, čisto – njihove su riječi, a samo tjedan dana ranije bili smo na lokaciji i evo što smo vidjeli, čuli, doživjeli.

DVANESTORICA ZANIMLJIVIH

U skrovitoj ražinskoj oazi, daleko od kuća, a okružena borovom šumom nalazi se festivalska lokacija koja će drugu godinu zaredom ugostiti izvođače i publiku Treće smjene. Iako tada još uvijek nespreman za prihvat prvih gostiju, Marko Pezić, Ante Papak i Josip Bačelić uvjeravaju nas – za par dana, sve će biti spremno za početak. Dvodnevni festival koji će otvoriti kraj sezone glazbenih festivala za ovu godinu donosi pregršt zanimljivih bendova, a izlazak bilo kojeg od izvođača pred publiku, znači i pokoju zanimljivost.

– Svaki bend od njih dvanaest ima nešto zanimljivo ili će predstaviti nešto novo na Trećoj smjeni. Češki Malignant Tumour kod nas slavi dvadeset godina postojanja i bit će to njihov zadnji koncert sa starim bubnjarom koji je s njima od osnutka benda – otkriva Pezić. Debeli Precjednik, L’Kok, Loš Primjer bendovi su koji će na festivalu promovirati svoj zadnji studijski uradak, a bit će i onih čiji će albumi izaći paralelno s početkom festivala.

– Crasso De Odio dolazi s albumom koji će tek izaći za vrijeme trajanja festivala. E.N.D. dolaze s albumom s kojim su se probili na scenu, a šibenski Carnate upravo snima demo materijal. The Rock Flock također dolaze s novim albumom, a upravo su snimili i dva videospota. Album Radio Aktiva izlazi dan prije Treće smjene – slavodobitno će mladići koji su se u organizaciju festivala odlučili još prošle godine. Prilikom posjeta lokaciji oduševio nas je sto posto prirodni ‘backstage’ od suhe zemlje, uvele trave i još koliko – toliko zelenih borića.

POČASNI GOSTI/DOMAĆINI

– Neka ovaj prođe kako treba, a dogodine će biti još i bolji – nadaju se Pezić, Bačelić i Papak, a što će biti vidjet ćemo narednog vikenda. Da je festival na dobrom putu jasno je iz ‘povratničkog’ bend E.N.D. koji je nastupio i prošle godine.

– Sviraju opet i ove godine, a svirat će svake naredne. Oni su naši počasni gosti, počasni domaćini – kroz smijeh će organizatori, ali slažu ‘smrtno’ ozbiljnu ‘facu’ kada vele: ‘Bit ćemo najjeftiniji festival po piću. Sve je deset kuna’.

 

Raspored izvođača po danu

Petak, 31. kolovoza: E.N.D., Pullover, Motus Vita Est, L’Kok, Debeli Precjednik, Justin’s Johnson.

Subota, 1. rujna: Malignant Tumour, Carnate, Radio Aktiv, Loš primjer, Crasso De Odio, The Rock Flock.

Ulaznice po cijeni od 55,00 kuna (dnevne), odnosno 75,00 kuna (festivalske) mogu se kupiti putem maila ulaznice_tsf@net.hr. Cijena ulaznice na dan festivala bit će dvadeset kuna veće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.