ŠIBENČANI ĆE 2014. DOČEKATI U DOCU: ‘Želja nam je ljude izvući vanka’

Grad Šibenik za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane priprema inovativni program. Tim mladih kreativaca iz Artim produkcije predvođeni Hrvojem Jelkovićem, Zoranom Erakom, Suzanom Jurin i Martinom Šipuš, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Šibenika, priprema jedinstvenu šibensku priču za blagdane.

JEDINSTVENA ŠIBENSKA PRIČA

Iako na današnjoj konferenciji za novinare nisu htjeli otkrivati sve detalje, jer se isti još dogovaraju, otkrili su kako će nova lokacija novogodišnjeg dočeka biti Dolac. To je provjerena lokacija koja se tijekom ljetnih mjeseci pokazala idealnom za velike koncerte.

grad press nova godina

-To je jedna uvertira za Novu godinu 2015. godine kada namjeravamo događanje podići iznad lokalnog nivoa. Šibenik gaji kulturno-urbani turizam te namjeravamo festivalski ljetni program uklopiti u Novu godinu – najavio je direktor TZ-a Dino Karađole.

-Gradit ćemo šibensku priču s ciljem da narednih godina privučemo goste te da produžimo turističku sezonu. Uvijek se vodimo primjerom Dubrovnika, želimo pokazati da i mi možemo biti uz rame dubrovačkom dočeku. Novu godinu Šibenčani će dočekati na najljepšem i najstarijem dijelu gada, mjestu gdje sam i ja nekad izlazio, gdje se lijepo živjelo – poručio je šibenski dogradonačelnik Nikica Penđer.

Na glavnoj pozornici u Docu nastupat će šibenske glazbene snage, a tijekom tjedan dana trajat će zanimljiv program bogat događanjima na manjoj pozornici ispred Peškarije. Sve će dodatno nadopuniti bogata ponuda tradicionalne šibenske kuhinje u koje će se uključiti lokalni ugostitelji i domaće tvrtke.

MANJA POZORNICA KOD PEŠKARIJE

-Želimo uvesti promjene u ovogodišnji program te pokazati da Grad Šibenik djeluje zajedno. U gradu imamo puno kreativnih ljudi, umjetnika koji mogu djelovati zajedno, a krajnji cilj je goste dovesti u Šibenik da ga okuse i zabave se i u zimskom periodu – kazao je Hrvoje Jelković, inače event menager Terraneo festivala.

press grad nova godina 1

Svoj će dio u programu dobiti i tradicionalna manifestacija Božićne čarolije koja u Šibeniku postoji već 20 godina.

-Nećemo zanemariti niti božićno vrijeme, a na lokaciju Doca smo išli jer nismo bili zadovoljni s dosadašnjim dočecima koji su se pokazali neinteresantni za mlade ljude. Cilj nam je ove godine motivirati i izvući ljude vanka – navela je pročelnica UO za društvene djelatnosti Mirjana Žurić te je dodala kako Grad za blagdana namjerava izdvojiti nešto manje od 230 tisuća kuna koliko je za božićni i novogodišnji program potrošeno lani.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.