Šibenčani, manje gledajte Ferihu i Sulejmana pa nam se kino neće zatvoriti!

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća raspravljalo se i o (ne)odlasku Šibenčana u kino. Naime, vijećnik Ivo Blaće primijetio je kako sve manje građana odlazi u Cinestar pa je predložio Gradskoj upravi da participiraju s besplatnim prijevozom do Dalmarea za djecu u večernjim satima.

-Malo manje Ferihe i Sulejmana pa nećemo imati problem zatvaranja kina u Šibeniku -sugerirao je pak Blaće sugrađanima.

Očekivano, gradski oci odgovorili su mu kako je Cinestar privatna investicija u koju se Grad ne može miješati.

– To jednostavno ne bi bilo u redu. Veliki sam filmofil, ali govorimo o privatnoj investiciji, trgovačkom centru i na njima je da osiguraju prijevoz – kazao je dogradonačelnik Danijel Mileta.

GRADSKI PRIJEVOZ KAO ROMAN ALAN FORDA

autobus atp-a

Priznao je kako Grad nije zadovoljan autobusnim prijevozom i koncesionarom u Šibeniku zbog čega i je raspisan javni natječaj za izbor novog koncesionara. To je primijetio i vijećnik Šiniša Bušac pa je kazao kako u Šibeniku za djecu koja imaju izvanškolske aktivnosti iza 21 sat ne postoji organiziran gradski prijevoz.

-Ne postoji nitko u gradu tko je zadovoljan našim javnim prijevozom. Oni nemaju niti morala da ispune ono što stoji u koncesiji. Naš prijevoz sliči romanu Alan Forda nego li gradskom prijevozu-kazao  je gradonačelnik Željko Burić te dodao kako ce novim natječajem i izborom novog koncesionara pokušati umanjiti nered koji vlada u gradskom prijevozu.

Kažimo kako se na sjednici Gradskoj vijeća, koja je u tijeku, u nastavku očekuje donošenje rebalansa proračuna za 2013.godinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.