ŠIBENČANI O PROLJEĆU U SIJEČNJU: ‘Bolje da je ovako, pa da možemo lipo po suncu šetat’

Neuobičajeno visoke temperature za ovaj dio godine na svu sreću nisu povećale broj intervencija na šibenskoj Hitnoj pomoći. Potvrdio nam je to i voditelj Hitne dr. Krešimir Škarica.

-Nismo imali nikakav veći broj prijema na naš odjel i čini se kako visoke temperature u ovom dijelu godine nisu, na svu sreću, kod naših sugrađana uzrokovale veće zdravstvene probleme. Vidjeli smo kako u nekim dijelovim Hrvatske ljudi drugačije reagiraju na ovu situaciju, ali  mi u Šibeniku navikli smo izgleda  na ovakve vremenske prilike – kaže Škarica.

S obzirom da zahlađenje još uvijek nije na vidiku, i kako ove neuobičajene temperature neće na svaki organizam ostaviti iste posljedice, svi građani koji i inače u ovakvim situacijama imaju zdravstvenih problema pozivaju se na povećani oprez i pridržavanje liječničkih uputa. Proveli smo anketu među građanima na ovu temu, evo što su nam kazali:

BOŠKO I GOJKO

anketa bosko i gojko

-Ovo vrime je super, bolje da je ovako pa se možemo lipo po suncu prošetat. Znamo da bi tribalo biti malo ladnije, ali doći će zimski dani uskoro. Doduše, zima će malo trajati, ali neka. Kada je hladno vrime, obično budu i oborine pa ne možemo mi stariji iz kuće nigdi. Što se zdravlja tiče, možda bi ipak bilo bolje za mrvu da je ladnije, ali nećemo se žalit, jer oni koji žive u unutrašnjosti sve bi učinili da bar na kratko mogu osjetiti sunčeve zrake u zimskim danima, pa neka nam i dalje zavide –kroz smijeh će Boško s kojim se u potpunosti složio i gospodin Gojko.

DR.ZORA ZUCKERMAN

anketa zora

-Osobno volim što je toplije i što su temperature iznadprosječne. Voljela bi da potraju ovi dani što dulje. Ekološki gledano, ove promjene nisu dobre, a i građani koji imaju problema sa zdravljem mogli bi patiti zbog visokih temperatura za ovo dobra godine, pa im savjetujem neka se pripaze.

JOSIPA

-Ovo vrijeme na mene utječe pozitivno. Osjećam se veselo i pozitivno, za razliku od zimskih i tmurnih dana, koji nam donesu i niske temperature zbog kojih nam se ponekad ne izlazi iz toplih domova. Voljela bi da ovakvo vrijeme potraje što duže, a ako baš bude zahladilo neka nam ne dođe kišni dani i jaka bura, već pahulje snijega i malo niže temperature zraka.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.