Šibenska dizajnerica Pavla Aleksić dizajnirat će kolekciju za poznati brend Zara!

Šibenska modna dizajnerica, 23-godišnja Pavla Aleksić, u veljači putuje u Moskvu gdje će dizajnirati modne kolekcije za poznati međunarodni brend Zara i predstaviti se s kolekcijom na kojoj trenutno radi. Potom odlazi u Šangaj gdje će biti šefica dizajnerskog odjela koji će dizajnirati dijelove kolekcije Zare, Zara Basic i Zara Women.

Jesi li očekivala da ćete angažirati Zara? Kakvi su prvi dojmovi?

Nije me angažirala Zara već, jedna od kompanija koja dizajnira i proizvodi za Zaru, među ostalim brendovima. Tu su još i Mango, Max & Co., Promod… Ja zapravo nikad ništa ne očekujem, tako da sam uzbuđena oko ovog angažmana i veselim se putovanju i novim iskustvima, a kako već pola godine dogovaramo suradnju, nije bilo posebnog iznenađenja.

ODLIČNO ISKUSTVO

Prva modna postaja za tebe je Moskva pa nakon toga Šangaj, kada putuješ tamo i što te u tim gradovima očekuje?

U Moskvu putujem sredinom veljače, gdje sam pozvana da predstavim svoj rad na sajmu mode. Iz Moskve nastavljam put u Kinu gdje ću početi raditi u dizajnerskom odjelu Fc fashion kompanije.

Što ćeš i koliko dugo raditi u inozemstvu?

U Kini ću ostati tri mjeseca i raditi na mnogim projektima, među kojima će i biti kolekcije za Zaru, koje trenutno pripremam.

Imaš li već neke ideje za kolekciju?

Ideja imam uvijek, i svaki dan se inspiriram nečim novim, tako da mi to nikad nije bio problem.

Koliko će ti ovaj posao pomoći u daljnjoj karijeri?

Ovaj posao je svakako vrlo dobro iskustvo, i vjerujem da ću mnogo naučiti iz njega, a koliko će mi pomoći u budućnosti ću tek vidjeti.

OTVORENA VRATA PARIZA

pavla-02

Pavla Aleksić odabrana je među deset pobjednika odabranih između stotinu mladih dizajnera sa 60 svjetskih sveučilišta na prestižnom natjecanju za mlade modne dizajnere. Natječaj ‘The Future of Fashion’ održavao se u Parizu, a Pavla je osvojila žiri svojim ženstvenim kreacijama i zagasitim bojama kojima se izražava.

Brojni su projekti iza tebe, kao i velike pohvale i nagrade koje si primila za svoj rad. Izdvoji uspjehe koji su ti ostali u najljepšem sjećanju?

Svakako moja prva revija o’couture na modnom ormaru i pohvale od međunarodnog žirija koji je vrlo cijenjen u svijetu mode, te pobjeda na natječaju The Future of fashion koji mi je otvorio vrata Pariza.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.