VIDEO: GATUZO: Za Šibenik spremamo ‘krv, znoj i dosta dobre glazbe’

ŠK: Puno pohvala i dobrih kritika stiglo je na vašu adresu zbog zadnjeg albuma ‘Gdje idemo’ kojim ste čini mi se pogodili sve što ste htjeli napraviti na prošlim albumima. Što ste to učinili i promijenili i koliko ste ciljano pristupili tome?

Gatuzo: Istina je da smo dobili dosta dobrih kritika i zbog toga nam je jako drago. To nam stvarno godi čuti i bilo bi glupo da to negiramo. Dogodilo se ustvari to da smo za razliku od prvog albuma koji je bio pre produciran i drugog koji je bio slabije produciran ovaj pogodili točno gdje je trebalo što možemo uvelike zahvaliti i producentu albuma Goranu Martincu koje je poslušao sve naše želje i uobličio u ovo što možemo čuti na albumu. Znali smo gdje smo griješili na prijašnjim albumima i trebao nam je netko da to kvalitetno ispravi pošto mi nismo baš veliki eksperti što se tiče samog miksanja i produkcije tako da smo pre zadovoljni kako je album snimljen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9L5zhKSwhOI[/youtube]

ŠK: Za prvi album ‘Noge/ruke/gleve’ dobili ste Porina za najbolji album 2007. godine. Koliko su vam se tada stvari promijenile i može li i ovaj album tako daleko?

Gatuzo: Ne znam kako se stvari sada kreću oko Porina ali šuška se da ga ove godine uopće neće ni biti što svakako ne bi bilo dobro. To je jedina diskografska nagrada u Hrvatskoj koja nam je ostala i bila bi šteta da i to izgubimo koliko god ona bila dobra ili loša činjenica jeste da netko dobije nagradu struke i važna je spoznaja da ima netko ko prati i alternativnu scenu. Hoće li ‘Gdje idemo postići ono što i ‘Noge/ruke/glave’ sad i nije toliko bitno ali svakako se nećemo buniti.

ŠK: Kad smo već kod alternative, jesu li Gatuzo alternativni band ili nešto drugo?

Gatuzo: Za jedne smo teška alternativa, a za druge opet nismo. Dosta je to teško definirati jer ima i alternativnijih bandova od nas ali i onih puno bliži komercijali i srednjoj struju tako da ni mi ne znamo kamo se svrstati. Jedino što znamo je to da ono što sviramo, sviramo s guštom i uvijek dajemo sve od sebe. Hoće li se to zvati alternativni rock ili nekako drugačije, manje je važno.

ŠK: Od samog početka svirate kao dvojac. Jeste li došli u iskušenje pozvati nekoga u sastav da recimo, popunite zvuk, dobijete nešto novo? Fali li vam netko u live svirkama?

Gatuzo: Ma navikli smo se ovako i nismo nikad ozbiljno razmišljali o novom članu banda. Jedno kratko vrijeme drugu gitaru nam je svirao Zoki iz Majki ali to nije bilo ništa ozbiljno tako da nismo osjetili potrebu krenuti u tom pravcu. Snalazimo se ovako, a na koncertima Šiljo odlično drži sve dionice tako da za sada sve štima.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oKLYO3Uj4d8[/youtube]

ŠK: Zadnji album izdali ste za Croatia Records. Što je dovelo do toga da promjenite izdavača? Niste bili zadovoljni ili ste trebali promjenu?

Gatuzo: Pa prije ovo drugo. Sa Dancing Bearom  nije bilo nikakvih sukoba i trzavica, dapače, imali smo super odnos ali nam je trebala nekakva promjena. Osjetili smo da bi je mogli dobitiod jedne nove ekipe koja se okupila u Croatia Recordsu i to je bio osnovni razlog. Nismo imali nikakav loš ugovor, nemamo ga ni sada i sve je to danas manje-više labavije nego je bilo prije jer su i izdavači shvatili da ostaju bez posla i da bandovi sami rade na svojoj promociji. Ponekad čak i bolje od izdavačkih kuća. Ono što smo mi dobili od Croatia Recordsa je stvarno super i sve što nam treba u okviru dogovora se i ispoštiva tako da nemamo nikakvih pritužbi.

ŠK: Ovo je praktički prvi put da svirate u Šibeniku, ako ne računamo nastup na Terraneu, odnosno, budimo precizniji, prvi samostalni koncert. Što možemo očekivati? Kakav Gatuzo ćemo vidjeti?

Gatuzo: Mi uvijek imamo isti pristup na koncertima i tu nikad ne kalkuliramo. Krv, znoj, i dosta dobre i glasne svirke kakve pružamo na svim nastupima ono je što će vidjeti i Šibenčani. S obzirom da nam je ovo prvi samostalni nastup u Šibeniku stvarno se veselimo koncertu jer uvijek je zanimljivo i interesantno upoznavati nova mjesta i ljude što eto svirajući možemo sebi i priuštiti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.