Šibenski osvajači Nordkappa javili se iz Kopenhagena

Trojica Šibenčana predvođena Nikolom Barakom, osnivačem Hrvatskog kluba putnika, javila su nam se iz Kopenhagena jednoj od postaja u ekspediciji osvajanja najsjevernije točke Europe, Nordkappa.

-Upravo smo došli u Kopenhagen koji nas je na prvu oduševio sa čistoćom, arhitekturom, redom, ali i cijenama – poručuje Baraka te podsjeća kako je započelo osvajanje europskog sjevera:

-Nakon polaska iz Šibenika gostovali smo istu večer na tribini u Rovinju u organizaciji istarskog ogranka Hrvatskog kluba putnika, gdje sam u ime ekipe pričao o ekspediciji Šibenik – Nordkapp te o putovanju 60 dana oko svijeta i sljedećem velikom projektu 90 dana po svijetu – kazao nam je osnivač Hrvatskog kluba putnika. Podsjetimo, Šibenčani su na ekspediciju dugu 10 tisuća kilometara krenuli automobilom i to 18. travnja sa šibenske poljane.

U BERLINU DIJELILI LETKE ŠIBENSKOG TZ-a

berlin baraka

-Nakon prespavane noći u Rovinju krenuli smo prema granici sa Slovenijom gdje smo pokupili 22-godišnjeg Nizozemca koji je stopirao s tablom Ljubljana, a pravi cilj mu je bio Utreht pa smo ga poveli skroz do Munchena. Nakon prospavane noći u Munchenu uputili smo se prema Berlinu gdje smo obišli Brandeburška vrata, Alexanderplatz, Resitag i ostale znamenitosti – prepričava Baraka. Budući da im je cilj putovanja promocija Šibenika, Baraka i društvo u Berlinu su podijelili prve promotivne materijale Turističke zajednice Šibenika i postavili ih u hostelu gdje su spavali.

Novo javljanje, šibenski osvajači najsjevernije točke našeg kontinenta najavili su za par dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.