U utorak objava pjesama ovogodišnje Šansone

U utorak, 11. lipnja bit će objavljene sve pjesme i izvođači koji će nastupiti na 16. večerima dalmatinske šansone. A dok direktor festivala Branko Viljac još ne otkriva imena ovogodišnjih izvođača u natjecateljskom dijelu, otkrio nam je u kojoj su fazi pregovori s popularnim talijanskim pjevačem Erosom Ramazzottijem.

-Očekivanja za Eros Ramazzottija su velika, svi su uzbuđeni zbog toga. Čeka se još samo njegova potvrda, vrlo je izgledno da dolazi – kazao nam je Viljac. Zasada se zna kako će prva večer Festivala dalmatinske šansone biti u internacionalne glazbe, službenog naziva ‘Tribute to EU’. Najavljen je dolazak svjetske rock’n’roll atrakcije 90-ih godina iz Irske  – Liam O’ Maonlai & Peter O’Toole. Riječ je o frontmenima i članovima bivše grupe Hothouse Flowers koja je poznata po svojim hitovima ‘Don’t go’ i ‘Give it up’.

Osim nastupa na prvoj večeri Šansone 23. kolovoza, Irci će nastupiti i na samostalnom koncertu 25. kolovoza na Trgu četiri bunara.

Uz Irce, svoje će glazbeno umijeće na Večerima internacionalne glazbe pokazati poljska pjevačica Teresa Werner te slovenska pjevačica Nuška Drašček koja je na Šansoni nastupila 2011. godine s pjesmom ‘Kako je pjevala Piaf’.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0Ta8zp26laA[/youtube]

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.