VIDEO: Marko Škugor ‘propjevao’ samo za Šibenski portal

Šibenski tenor Marko Škugor, široj javnosti možda najpoznatiji po sudjelovanju na ovogodišnjoj Evroviziji s ‘Klapom s mora’, odvažio se i krenuo u samostalnu karijeru. Nedavno je objavljena njegova prva pjesma koju izvodi u pratnji klape Vinčace, a koja će premijerno biti izvedena na Splitskom festivalu. Muziku je napisao Duško Rapotec – Ute, tekst Vjeko Alilović, a aranžman Aleksandar Valenčić. Spot se snimao na ulicama starog dijela grada, na Gorici i u vrtu samostana sv. Lovre. Režiser, scenarist, producent i snimatelj spota je Željko Petreš. Pjesma ‘Srićo moja’ emitira se na radijskim postajama, a prvi komentari su pozitivni. Markov glas mnogi uspoređuju s ‘Belcantom’. Marko Škugor uskoro će magistrirati ekonomiju u Zagrebu, ali kako nam je otkrio, pjevanje je njegova prva ljubav. Studirao je u metropoli te, kako kaže, jedva čeka svoj povratak u Šibenik u kojem će nastupiti na Festivalu dalmatinske šansone.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cMOunLGyUcM[/youtube]

‘MRAK’ PJESMA ZA ŠANSONU

Pjesma ‘Ako imaš dušu’ prvi je tvoj singl koji ćeš izvesti na festivalu dalmatinske šansone, o čemu je riječ i tko je radio na njoj?

-Pjesma ‘Ako imaš dušu’ predstavlja moj odmak od klapskog zvuka i načina pjevanja. Riječ je o jednom finijem pop zvuku. Uglazbio ju je Duško RapotecUte na tekst VjekaAlilovića, a za aranžman se pobrinuo Ivan Popeskić.

Kakve reakcije očekuješ?

-Ljudi kojima su poslušali i pjesmu za Split’Srića moja’ i za Šibenik ‘Ako imaš dušu’ većinomsu rekli kako su obje odlične, ali da je pjesma za Šansonu mrak, totalna bomba. Prema tome, puno očekujem od ove pjesme i Šansone. Nadam se da će je publika prepoznati.

Smatraš li da je, kako kažu, najteže zadovoljiti domaću publiku?

-Teško je reći kad nikad prije nisam nastupao samostalno… Nakon Splita i nakon Šansone ću vam reći gdje je teže. Na Eurosongu treme nije bilo.Također bih napomenuo kako ću nastupiti i 23. kolovoza na Večeri internacionalne glazbe s jednom poznatom talijanskom pjesmom.

O Festivalu dalmatinske šansone misliš…?

-Festival dalmatinske šansone se kroz svojih 15 godina prometnuo u jedan od najcjenjenijih festivala u državi te je postao brendgrada Šibenika. Velika mi je čast što je moja pjesma prihvaćena i što ću u samim počecima samostalne karijere zapjevati upravo u svom rodnom gradu.

NASTUP NA EUROSONGU

Marko skugor

Sada kada su se slegli dojmovi nakon nastupa na Eurosongu, koliko ti je nastup pomogao?

-Nastup na Eurosongu je jedno predivno iskustvo. Osjećaj koji sam imao pred sam izlazak na binu i tijekom samog nastupa je neopisiv. Velika mi je čast što sam bio u ekipi i imao priliku predstavljati našu zemlju.Mislim da me nastup na Eurosongu nije promijenio u smislu da sam se umislio. Daleko od toga, ali bio je jedna odlična odskočna daska i vjetar u leđa potreban za početak samostalne karijere.

Kada si se odlučio otići u solo vode?

-Još krajem prošle godine razmišljao sam o odlasku iz klape. Tada sam mislio ostati u Zagrebu i ozbiljnije se baviti opernim pjevanjem. No, kako je Eurosong otvorio mnoga nova vrata, tako su mi počele stizati mnoge pjesme i ponude da ih pjevam na festivalima. Svidjela mi se ideja i tako sam snimio dvije pjesme i otisnuo se u solo vode.

Nastupit ćeš na Splitskom festivalu i premjerno izvesti svoju novu pjesmu, no opet je pjesma u duetu?

-Da, pjesmu ‘Srića moja’ otpjevat ću na Splitskom festivalu i to će biti moj prvi solo nastup ikad. Ipak, sa mnom će biti klapa Vinčace, no u funkciji pratnje. Super su ekipa i odlični pjevači i hvala im što su pristali pjevati sa mnom na festivalu.

O čemu pjesma govori?

-Pjesma govori o ljubavi prema rodnom kraju. Prije dva tjedna je snimljen i spot u režiji Željka Petreša, naravno, u Šibeniku, čija premijera bi trebala biti ovih dana.

Još dva ispita i postaješ ekonomist, vidiš li se u tom poslu ili i dalje u pjevanju?

-Prošle godine sam postao sveučilišni prvostupnik ekonomije. Tako da sam je već sad ekonomist. No, istina, još dva ispita, diplomski i postati ću magistar ekonomije. Sumnjam da ću se baviti poslom u ekonomiji, mada nikad se ne zna, neka diplome.

Život u Zagrebu ili Šibeniku?

-Život u Zagrebu je pri kraju, evo još do kraja ovog tjedna. Selim se u Šibenik, baš tražim stan u gradu.

PET BLIC PITANJA:

Glazbeni uzor? – Franco Corelli, AndreaBocceli

Duga ili kratka kosa? –Hahhah! Duga, lepršava kao moja 😀

Meso ili riba? – Riba

Ljubavni status? – Uskoro oženjen

Mišići ili pivski trbuščić? – Između

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.