VIDEO: Nina Romić ‘Lijepe uspomene vežu me za more, sunce i Šibenik’

Od zadnjeg albuma, i našeg zadnjeg razgovora prošlo je više od godinu dana. Reci nam šta radi Nina Romić?

Pe evo, nakon što sam objavila ‘Ptice’, koje su i kod publike i kritičara dobile odlične kritike, dosta smo svirali i promovirali album tako da sam u principu vrlo zadovoljna. Jedan dio vremena posvetila sam i svom obrazovanju pa sam upisala još dvije godine fakulteta da eto, završim i taj nedovršeni dio, a napravila sam i nešto novih pjesama koje ćete imati priliku čuti na koncertu u Šibeniku.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JoulMNSX0K0[/youtube]

Ovo će biti tvoj prvi nastup u Šibeniku?

Ako se nastup na Terraneu računa onda će biti drugi ali ako ćemo realno gledati, i što se mene tiče, ovo će biti moj prvi nastup. Na Terraneo se može gledati kao na festivalski nastup koji je u mnogim stvarima drugačiji od samostalnog koncerta što ovaj u petak svakako jeste.

Jesi li nam nešto specijalno pripremila i možeš li nam reći što nas očekuje u Azimutu?

Da je situacija drugačija ovo bi trebala biti promocija albuma ali kako se ipak radi o prvom nastupu u Šibeniku napravit ću jedan presjek sa oba albuma. Možda s malo većim naglaskom na ovaj drugi. Kako dolazim sa bandom odsvirat ćemo i nekoliko novih pjesama koje bi se trebale naći na novom albumu i moram reći kako se iskreno veselim ovom koncertu, bez imalo patetike, jer sam neke najdraže pjesme napisala vrlo blizu Šibenika, uz more, sunce i jedan neopisivi osjećaj sreće.

‘Ptice’ su na jedan način zaokret u tvom izričaju i može se reći kako je rad sa bandom donio je jednu drugu dimenziju tvojim pjesmama. Kako si se odlučila na taj korak?

I na prvom albumu sam imala glazbenike koji su kao gosti sudjelovali u njegovom nastajanju ali na ovom drugom sam željela raditi sa cijelim bandom. Bubanj, bas gitara, klavijature i moja gitara predstavljali su veliki izazov i na kraju smo dobili vrlo dobar rezultat. Mislim da se nismo previše udaljili od izvorne ideje kako bi Nina Romić trebala zvučati ali da smo dobili jednu novu dimenziju, to svakako jesmo. Promjeni se dosta toga u stvaranju pjesama i taj kreativni dio koji donose svi članovi banda je neprocjeniv ali u određenim trenucima nisam željela izlaziti iz nekakvih mojih okvira pa sam čak dečke morala i zaustavljati kako se ne bi dogodilo da otiđemo u nekom drugom pravcu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f60hownCE0c[/youtube]

Tko sada svira s tobom? Koga nam dovodiš u Šibenik?

Na klavijaturama će biti Fred Lanz, bubnjeve će svirati Petar Cvahte i na bas gitari Ivica Antunović. To je postava s kojom trenutno sviram i s obzirom da smo odsvirali priličan broj koncerata mislim kako u Šibeniku nikoga nećemo razočarati.

U posljednje vrijeme možemo reći kako je ženska kantautorska scena u Hrvatskoj prilično aktivna. Jednim malim dijelom i ti sudjeluješ u kreiranju i promoviranju mladih autora. Reci nam o čemu se konkretno radi?

Radi se o projektu koji se zove Začarana močvara i ima nešto više od godinu dana kako smo u klubu Mochvara pokrenuli večeri kantautora. Osnovna želja je naravno bila da okupimo i podržimo scenu koja se ima potrebu izraziti na jedan drugačiji, recimo intimniji, način. Prošle godine imali smo dvije večeri, jednu potpuno posvećenu muškim kantautorima,a drugu večer su nastupile ženske kantautorice. Bilo je dosta interesantno i prilično dobro posjećeno što je svakako znak da postoje ljudi željni sviranja ali i onih koji ih žele slušati. Od ženskih kantautorica veliki korak napravile su Irena Žilić, Sara Renar i Dunja Ercegović koju možda bolje poznajete pod umjetničkim imenom Lovely Quinces ali to je samo mali dio scene koji je isplivao na površinu.

Za one koji možda ne znaju radiš u vrtiću. Kako uspijevaš uskladiti sve obaveze?

Može se sve napraviti kad se voli ono što radiš. Istina je da sam još uvijek na istom poslu i to mi daje mogućnost bavljenja glazbom. Koji put lakše, koji put malo teže ali ako se sve dobro organizira se se može napraviti. Kao uostalom i koncert u Azimutu koji je trebao biti u četvrtak ali smo ga na obostrano zadovoljstvo prebacili u petak. Sve se može ako ste iskreni i ako volite ono što radite.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.