VIDEO: Riješen misterij: Otkriven predator koji je pojeo bijelu psinu od tri metra

PRIČA o velikoj bijeloj psini koju je pojelo nepoznato morsko biće ovih dana proširila se po medijima.

Gizmodo otkriva kako se radi o priči iz dokumentarca “The Search For The Ocean’s Super Predator” iz 2013. godine u kojoj je opisana potraga australskih znanstvenika za velikom zvijeri. 

Znanstvenici su tagirali zdravog morskog psa veličine 3 metra i u njega stavili uređaj za praćenje. Nakon četiri mjeseca pronašli su uređaj na obali i otkrili da je veliku bijelu psinu netko pojeo, piše Gizmodo. 

Koja je to životinja bila dovoljno velika i jaka da pojede morskog psa te veličine? Nakon istraživanja, stručnjaci su otkrili identitet misterioznog ubojice, a radi se o drugoj velikoj bijeloj psini, poznatoj pod imenom “kolosalnu kanibal”.  

Stručnjaci pretpostavljaju da ova zvijer ima pet metara i teži više od dvije tone. Manji morski psi redovito odlaze u druge vode čim nanjuše opasnost od velike psine. 

Nije poznato zašto velike bijele psine ubijaju manje, ali pretpostavlja se kako je u pitanju možda bio sukob oko teritorija ili eventualni napad manje psine na veću. 

Hipoteza koja je najvjerojatnija jest onda da veći morski psi jednostavnu jedu manje. 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Z_QyGANCUJI[/youtube]

 

IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.