Balet i suvremeni ples na daskama šibenskog kazališta: Mlade snage iz Jurja Dalmatinca izvest će ‘Labirint sjećanja’

Godišnja produkcija Osnovne škole za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca ‘Labirint sjećanja’ bit će održana 24. svibnja s početkom u 20 sati u šibenskom kazalištu.

U ovogodišnjem programu nastupit će polaznice prvog i drugog razreda Osnovne škole s koreografijama suvremenog plesa, pod vodstvom i koreografijama Ana-Marie Bogdanović među kojima je i Antea Mileta, ovogodišnja dobitnica druge nagrade na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u travnju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Također, u sklopu programa su još i dvije koreografije klasičnog baleta pod vodstvom Marijane Marević Muslim, a uz domaće snage nastupit će i gošće iz Umjetničke plesne škole Silvija Hercigonja iz Zagreba, Plesni odjel GŠ Blagoje Bersa i Histeria Nova iz Zadra koje će pod vodstvom njihove voditeljice Marije Šćekić i nastavnice baleta u OŠ Jurja Dalmatinca, izvesti zadnji dio programa skupa s polaznicima trećeg i četvrtog razreda škole za balet i suvremeni ples.

Inače, škola djeluje već sedam godina kao državna umjetnička plesna škola dok školovanje traje četiri godine. Polaznici u sklopu Odjela suvremenog plesa dobivaju poduku iz suvremenog plesa kao temeljnog predmeta struke, ritmike, glazbe odnosno solfeggia, klasičnog baleta te izbornog predmeta klavir.

– Nažalost zbog ograničenih kapaciteta kao i dosadašnjih godina karata nema u slobodnoj prodaji, ali ćemo, koliko to tehnički bude moguće, zainteresiranima pokušati osigurati ulaznicu ako nas kontaktiraju u školi – poručio je Natko Duvnjak, ravnatelj Osnovne škole Juraj Dalmatinac.

(FOTO: Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.