Biserka Petrović: Ovdje bi Dražen svaki put rekao `Evo mog Los Angelesa´

Od danas sve koji ulaze u Šibenik Jadranskom magistralom iz smjera Splita ili Zadra na početku Brodarice i ispred Njivica dočekuje naš veliki Mali s porukom Grad Dražena Petrovića. Želja i inicijativa Biserke Petrović konačno je, nakon više godina, realizirana i to na dan kada je prije 52 godine u Šibeniku rodila svog Dražena.

Dražen Petrović u prirodnoj veličini i u dresovima klubova za koje je igrao reproduciran je na pločama uz fotografiju šibenske Katedrale i drugih prepoznatljivih lokacija grada, a natpis na hrvatskom i engleskom jeziku svim putnicima jasno poručuje da dolaze u Draženov rodni grad.

Svima nama zasigurno će biti najdraža ona tabla koja se vidi na ulazu u Njivicama kada se dolazi iz smjera Zadra. Na njoj je Dražen u dresu Šibenke i uz katedralu sv. Jakova, a na suprotnoj strani je u dresu Cibone. U Brodarici je Dražen prikazan u dresovima Real Madrida i New Jersey Netsa. U pripremi je i treća tabla koja će biti postavljena na ulazu u Šibenik sa auto ceste.

drazen22102016-053

Ploču u Njivicama, rad šibenske Linete, otkrili su Biserka Petrović i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, a uz njih su bili Draženov brat Aco Petrović i direktor Turističke zajednice Šibenika Dino Karađole.

drazen22102016-055

– Već nekoliko godina rješavamo ovaj projekt i sada je konačno došlo do realizacije koja je poveznica sa igralištem, spomenikom, Spomen sobom, trgom, a uskoro i starim Draženovim crvenim Golfom, koji je još u voznom stanju. Brojni turisti koji dolaze u Šibenik znaju za Dražena, a Španjolci posebno ciljano posjećuju Draženov grad. Ove table su trenutni vrhunac našega brendiranja u smislu grada u kojem je rođen ovaj svjetski sportski velikan, kazao je Dino Karađole.

– Ovim spomen tablama mislim da smo zaokružili jednu priču grada u kojem je Dražen rođen. Turisti danas mogu provesti određeno vrijeme u Šibeniku samo obilazeći sve ono što je vezano uz Dražena Petrovića, rekao je gradonačelnik Burić.

drazen22102016-0522

– Dražen je zbog sportskih obveza često i dugo izbivao iz Šibenika, ali je strašno volio povratke u svoj grad. Kad bi stigao do ovog mosta rekao bi; `Evo mog Los Agelesa´. I sada je on baš tu, blizu mjesta sa kojega se na povratcima uvijek divio prvom pogledu na svoj grad. Ovo danas, na neki je način, još jedan Draženov povratak u Šibenik. A kada bi se vraćao tražio je da mu spremim pašticadu s njokima. To je najviše volio, prisjetila se danas Draženova majka Biserka, zaključivši kako je za ovu gestu reći hvala premalo.

drazen22102016-030

– Stvarno mislim da je Šibenik napravio veliku stvar u spomen na jednog dečka koji je prije 52 godine rođen u ovome gradu. Moja obitelj se zahvaljuje na svim ovim stvarima koje su ovih godina napravljene, a koje su kulminirale na današnji dan, rekao je Aco Petrović uz opasku kako je, eto, oteo riječ majci.

Na to mu je Biserka Petrović dobacila kako je on taj koji je Dražena zarazio košarkom, a Aco je samo dometnuo kako se ne stidi toga, ali se pred ovakvim velikanima, kao što je Dražen treba maknuti u stranu.

– Dražen je od svih nas. Dražen je naš. Sjećam se kad je na CNN-u rekao `Moj grad je najljepši na svijetu. Za pet minuta sve saznam; tko je bolestan, tko s kim ljubuje, što se kod koga kuha. To je moj grad´. Njegov grad sad mu to vraća. Ljubav ne prestaje, zaključila je Biserka Petrović.

drazen22102016-033

Karakteristična Draženova igračka poza, pogleda uprtog u obruč koša, bit će zasigurno mamac za fotografiranje uz velikana u prirodnoj veličini. Grad Šibenik i Hrvatske ceste morat će u vrlo skoroj budućnosti dogovoriti i realizirati odmorište uz tablu u Njivicama, kako bi omogućili sigurno zaustavljanje uz Jadransku magistralu svima koji neće odoljeti prilici da imaju fotografiju s Draženom u legendarnom dresu Šibenke s brojem 4.

drazen22102016-039

drazen22102016-043

drazen22102016-049

drazen22102016-057

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.