Božićni medenjak: Nagrađeni najljepši blagdanski izlozi u Šibeniku

I ove je godine u sklopu šibenske Adventure proveden nagradni natječaj ‘Božićni medenjak’, a ovogodišnji pobjednik i dobitnik Zlatnog medenjaka i novčane nagrade od 1.500 kuna je trgovina Novi bagat. Srebrni medenjak i iznos od 1.000 kuna pripao je Galeriji Juraj Dalmatinac, a Brončani medenjak podijelili su prvi susjedi s Male lože – ugostiteljski objekt Na.ma.lo i Deni Design, oba nagrađena s iznosima od 750 kuna. Posebna priznanja, i to ono za inovativnost i za najboljeg debitanta, kao i novčanu nagradu od 500 kuna osvojili Pizzerija Fontana i trgovina Koke.

Riječ je o priznanju koje Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika već četvrtu godinu dodjeljuju vlasnicima poslovnih i/ili privatnih prostora u staroj gradskoj jezgri koji ‘najslađe’ ukrase izloge povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

– Četvrtu  godinu za redom, ovom nagradnom igrom cilj nam je revitalizirati staru gradsku jezgru i motivirati trgovce da svojim idejama i kreativnošću doprinesu podizanju božićne atmosfere. Povjerenstvo se, kao i proteklih godina, vodilo propisanim kriterijima, a to su kreativnost i inovativnost pri ukrašavanju, korištenje bio-razgradivih/ekoloških materijala, korištenje tradicionalnih motiva, količina ukrašene površine i ukupan vizualni dojam – kazao je direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole koji je danas u 12 sati na Adventurinoj pozornici u Parkiću proglasio pobjednike.

Foto: Arhiva

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.